Необходими продукти:
• 6 средно големи ябълки;
• ½ чаша сушени плодове (стафиди, боровинки, сушени кайсии, смокини);
• ½ чаша сурови ядки (орехи, бадеми, лешници);
• 3 с. л. мед;
• 2 с. л. ром;
• ½ чаена лъжица канела.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете плодовете и ядките на дребно. Добавяте меда, канелата и рома и разбърквате добре.
2. Измийте добре ябълките, издълбайте и ги почистете от семките с помощта на лъжица.
3. Напълнете всяка ябълка с подготвената смес от ядките и сушените плодове.
4. Поставете пълнените ябълки в предварително загрята на 180° фурна и печете около 45 минути, като следите ябълките да останат сочни и да не изсъхнат.