Обърнати елхи, вежди като елхи... през този празничен сезон се родиха доста странни моди и днес ви представяме поредната. Шарени коледни елхи! Сега ще си кажете: "Голяма работа, шарени елхи сме виждали вече." Да, но в случая говорим за напълно естествени коледни елхи в различни цветове, които сами можете да си отсечете.

Ще намерите споменатите дръвчета в една ферма в Ню Джърси, която отглежда елхи още от 1958 г., но идеята за шарените дръвчета е доста по-нова.

Семейната ферма произвежда над 5000 дръвчета в различни цветове – розово, лилаво, тъмносиньо, светлосиньо, тюркоазено, пурпурно и бяло. Според собствениците шарените дръвчета много бързо свършват и има голям интерес към тях.

Цената на такова дръвче зависи от неговите размер, например, ако искате дърво от 170 см, ще трябва да платите 66 долара, плюс такса за това да си отрежете сами дървото (да, точно така – плащате, за да свършите малко работа). Ако пък не искате да се трудите, можете да купите вече отрязано цветно дръвче само за 25 долара!

За да се постигнат ярките цветове, дръвчетата се пръскат със специални оцветители на латексова основа, която е напълно безопасна, твърдят производителите. Всеки един сантиметър от дървото се покрива с тази боя.

Оказва се, че боядисването на живи елхи изобщо не е рядко явление – много от продавачите ги боядисват в зелено, за да изглеждат по-свежи.

Вижте снимки от цветната ферма за елхи в нашата галерия и ни кажете дали бихте си купили такова дръвче, или ще заложите на зеленото.