Осиновяването на домашен любимец е важно решение и не бива да се впускате в него без да го обмислите добре. Но, ако в крайна сметка решите да приютите в дома си изоставено животинче, усилията и грижите ви няма да останат невъзнаградени.

В крайна сметка вие спасявате повече от един живот - като вземете животно вкъщи, вие не само му давате втори шанс за живот, но и освобождавате място, така че спасителната организация може да помогне на друго същество.
Според статистика, в приютите в САЩ можем да открием отколо 6,3 милиона изоставени животни. Около 810 000 са върнати на собствениците си, 4,1 милиона са осиновени от нови семейства, а 920 000 са евтаназирани.

Целта на световната организация за грижа за изоставени животни, е да намали броя на евтаназираните животни и да намери дом за всички изоставени или малтретирани такива. Ето защо, ако искате да поканите в дома си нов, пухкав член на семейството, направете го от приют. Ще направите много повече от просто да осиновите животно.

Когато става въпрос за приют за животни, трябва да разберете, че не само животните, но и самите приюти са изправени пред тежки времена. Храната често недостига, а и често липсва персонал, който да се грижи за животните.

За да ви покажем колко важно е да осиновяваме, а не просто да купуваме животни, в галерията ще откриете 15 снимки на животни, които са открили нов дом. Ще разберете колко е важно това, само като видите щастието в очите им.