Раждането понякога може да бъде бяло петно, особено първите няколко мига след него, когато виждате новороденото си за първи път. Но фотографите Бел Пангбърн и Ривър Бенет от Сидни, Австралия, са отдали цялата си кариера на това да улавят тези кратки отлитащи моменти между родителите и техните бебета чрез проекта „Първото здравей“.

И Бел, и Ривър са фотографи на свободна практика със собствени уебсайтове, които са решили да се отдадат на ново предизвикателство заедно, когато започнал проекта. И двете са си споделяли различни идеи, когато Ривър споделила, че мечтае да фотографира раждания.

След като заснели едно раждане заедно, те не можели да спрат да говорят за улавянето на този момент, който се случва веднъж в живота – първата среща на родителите с детето им. И така се родил проектът „Първото здравей“.

"За нас е истинска чест да бъдем в това интимно и силно емоционално пространство и се отнасяме сериозно към всичко", разказва Бел. "И двете дълбоко вярваме, че хората навсякъде са гладни да видят истинската красота на човечеството. Затова споделянето на тези толкова чисти снимки е истинска тръпка за нас".

На въпроса кое е любимото им раждане досега, Бел споделя, че е имало много невероятни моменти. "Наскоро имахме привилегията да документираме как един баща изражда съпругата си със собствените си ръце", казва тя. "Акушерът внимателно го насочващо и беше зашеметяващо да гледаме как този баща със сълзи на очите приветства дъщеря си на белия свят".

Способността на двете да улавят суровата емоция, когато един родител най-накрая вижда бебето си за първи път, дава на клиентите им силни изображения, на които могат да се наслаждават за вечни времена. "Предоставянето на снимките на новите родители е нещото, което ни изпълва най-много", разказва Бел. "Ние винаги развиваме специална връзка с двойката и показването на снимките винаги е значим момент. Те винаги плачат, докато ги разглеждат (а също и ние!) и не могат да ни се отгблагодарят. Ние сме сигурни, че тези снимки ще бъдат ценени цял живот".

Вижте в галерията ни някои от зашеметяващите снимки на Бел и Ривър, които улавят първото здравей, което родителите казват на бебетата си.