Официално настъпи сезонът на ретроградните движения, приятели. До началото на септември Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон ще бъдат в разгара на годишните си ретроградни движения. Но на 9-и септември космическата жега ще се повиши значително, тъй като тогава Меркурий ще се присъедини към тази лунна бригада. Ретроградните периоди на Меркурий са най-известните от всички планети, тъй като предизвикват обърквания в комуникацията, времето, графика, пътуванията и др. Този път ни очаква меркуриански хаос до 2-ри октомври, така че ще искате да знаете как ретроградният Меркурий през септември 2022 г. ще се отрази на вашия зодиакален знак.

Меркурий е планетата на логистиката и информацията и през септември и октомври ще премине през два различни зодиакални знака - социалния въздушен знак Везни и прагматичния земен знак Дева. Започва обръщането си във Везни на 9-и септември, където ще се върти назад през първите две седмици от ретроградността. Везните са знакът, който управлява партньорствата, договорите и като цяло усещането за равновесие, така че може да се окаже, че в любовния ни живот може да се появят стари проблеми с връзките или юридическите преговори да се окажат в стресиращи пречки. Важно е през този период да бъдете изключително дипломатични в общуването, за да избегнете недоразумения и да се опитате да намерите средна позиция.

На 23-ти септември Меркурий ще навлезе отново в Дева, където ще прекара остатъка от ретроградния период. Девата е един от зодиакалните знаци, управлявани от Меркурий, и се свързва с рутината, организацията и планирането. Въпреки това последната седмица и половина от ретроградния период може да доведе до всякакви обърквания и забавяния, които ще направят управлението на времето ни изключително неприятно. Оставяйте допълнително място в календара си, за да се придвижвате от едно място на друго, и проверявайте два пъти датите и часовете на всичките си срещи, за да сте сигурни, че не сте забравили някоя важна подробност.

Никой не е освободен от зашеметяващото въздействие на ретроградния Меркурий, затова прочетете нататък, за да разберете как ще се справи вашият зодиакален знак.