Дойде септември – месецът, който традиционно преминава под контрола на съзвездието Дева и планетата Меркурий. Между другото, през септември, освен Меркурий, още 5 планети от Слънчевата система ще бъдат в ретроградна фаза! И когато толкова много небесни тела забавят ход и „тръгват“ обратно, всеки човек е изправен пред необходимостта да се огледа отново в миналото си. Септември 2022 година няма да е време за пробив в нещо ново, но определено ще ви помогне да завършите отдавна отлагани дела.

Настроението през месеца ще зависи от фазите на луната: на 10 септември ще има пълнолуние в Риби в съвпад с Нептун, който отговаря за несъзнаваните и скритите емоции, а на 25 септември ще има новолуние във Везни в опозиция с Юпитер (нашите амбиции и реалните ни възможности ще бъдат в конфликт).
През септември има няколко знака от зодиака, които ще изпитат особено силно влиянието на планетите – това са Дева, Риби, Близнаци, Стрелец, Везни, Овен. Също така всички, родени на 9, 10, 11, 24, 25 и 26 септември, ще навлязат в нов цикъл в живота си.

Дева

Представителите на този знак ще вземат окончателно решение за бъдещето на любовните си взаимоотношения: раздяла или брак. В допълнение, това категорично решение може да повлияе на отношенията с вашите опоненти, но не се плашете и не извършвайте необмислени постъпки – планетата Нептун може да ви направи по-докачливи и хленчещи. За да избегнете грешни действия, посветете един месец на творчество – овладейте рисуване, танци, пеене или се занимавайте с психология, астрология, духовни практики (пътуване до санаториум или време, прекарано насаме със себе си, ще възстанови идеално силите ви).

Риби

Септември е един от най-важните месеци в годината за Рибите, тъй като пълнолунието във вашия знак ще подчертае съвсем точно вашата личност. Така че може успешно да завършите някакъв важен етап от живота си или по някаква причина да се окажете в светлината на прожекторите. Очаквайте успех, ако се явявате на изпит или правите публично изказване. Ако отдавна искате да станете популярен в интернет, да се занимавате с инфлуенсърство, септември може да ви помогне да преосмислите начина, по който общувате със света. Септември може да бъде важен месец и от гледна точка на здравето – можете да разберете за бременност или да получите отлични резултати, ако преминавате медицински прегледи.

Близнаци

За Близнаците септември може да бъде месец на пробив, тъй като пълнолунието в Риби се случва в техия сектор на кариера и житейски цели. Близнаци, първо, най-накрая ще можете да вземете важно решение за професионалното си развитие – напуснете, започнете друга работа или обучение по алтернативна специалност. Можете също така да сложите край на някои свои взаимоотношения – например да се разведете. Или да се ожените. Новолунието във Везни се случва във вашия сроден елемент, което означава, че краят на септември и октомври ще бъдат месеци на пробив в любовните отношения (нов роман, нов етап във връзката, бременност).

Стрелец

Септември традиционно е най-важното време от годината за Стрелците, тъй като този месец определя сектора на кариерата и целите в живота на всеки представител на този знак. Така че голяма част от разговорите ви, срещите и споразуменията ще бъдат посветени конкретно на вашата професия. Не се изненадвайте, ако внезапно смените работата си или имате нов работен екип. Що се отнася до Пълнолунието в Риби, то ще ви донесе решение къде да живеете – вероятно покупка или продажба на имот, преместване в нов дом или завършване на ремонт. Новолунието във Везни ще бъде доста интензивно – вашата планета Юпитер (амбиция) ще бъде в опозиция на Слънцето и Луната. Това означава, че ще трябва да намерите компромис между собствените си нужди и това, което обществото изисква от вас.

Везни

Първият есенен месец традиционно е много важен за Везните поради новолунието в техния знак. Това означава, че септември е времето за нещо ново, което всъщност е по-скоро нещо познато, но отдавна забравено. Поради ретроградния Меркурий (който ще бъде във вашия знак), има вероятност да се върнете към стария цвят на косата си или към любима прическа от близкото минало. Всички тези решения ще бъдат продиктувани от някаква ваша лична носталгия, която ще се активира с пълнолунието в Риби на 10-ти септември и ще бъде свързана със здравословни или трудови проблеми. Например ще разберете, че е време да промените диетата си и да се погрижите за себе си, както сте го направили преди 10 години. В това отношение лесно можете да се вдъхновите от миналите си снимки и да си спомните какви сте били някога. Що се отнася до новолунието на 25-ти септември, то ще донесе някакъв вид конфронтация с вашия партньор или проблеми в работния екип. Бъдете сигурни, че истината е на ваша страна, доверете се на логиката и естественото си чувство за справедливост.

Овен

Септември, а също и целият период до края на март 2023 г., е времето, когато всеки Овен ще изпита неимоверна жажда за общуване. Марс, който е управител на вашия знак, през целия септември ще бъде в Близнаци, което означава, че можете да се справите бързо и точно с подготовката на документи, да се подготвите за преместване или да общувате активно с близките. Пълнолунието в Риби се случва във вашия Сектор на завършване – можете ясно да видите собствените си страхове и да разберете какво ви спира да продължите напред. Може да получите сериозни новини отдалеч, а също и  (най-накрая)отговор на молбата за миграция. Новолунието във Везни най-вероятно ще ви донесе ново партньорство: любовно или служебно.