От 05.09. до 29.09. Венера, планетата на партньорствата, любовта и хармонията, ще преминава през знака Дева, най-детайлно ориентирания и критичен знак от зодиака.

През периода можем да очакваме да имаме високи изисквания към любимите ни хора и да сме капризни по отношение на близките си връзки. Ще имаме склонност да анализираме любимия. Ще гоним перфектност в действията и думите му.

При всички случаи е много важно да не прекаляваме с претенциите си и да не губим от поглед голямата картина и стойността на връзката ни, взирайки се в незначителните подробности. Ако издребняваме, има риск излишно да обтегнем отношенията си и да си създадем бъдещи проблеми.

Най-добре ще се чувстват през периода земните знаци Телец, Дева и Козирог, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци, те ще са на романтична вълна и е много вероятно най-накрая да решат да действат в посока, осигуряваща им раздвижване на любовния живот. Тези от тях, които са обвързани, ще разрешат залежали конфликти с половинката, а пък свободните ще се впуснат в отдавна отлагана авантюра.

Водните знаци Риби, Скорпион и Рак ще са по-склонни да зависят от други хора, по отношение на връзките си. С търпение и постоянство нещата ще им се случват, но е важно да са достатъчно последователни и старателни в доказването на чувствата и привързаността си.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще се впуснат в нови авантюри, които обаче не е изключено да се окажат не съвсем трайни.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв се очаква да срещнат човек, който да ги развълнува, чрез социалната си среда или чрез близък.