Официално навлизаме в разгара на тазгодишния ретрограден сезон и още една планета, която започва своя заден ход. На 28 юни Нептун стартира своя годишен ретрограден период, изстрелвайки ни в пет месеца подсъзнателна работа, духовни тестове и пренастройване на интуицията ни. От сега до 3 декември обратният ход на Нептун ще ни накара да свалим розовите си очила и да започнем да гледаме реално на живота си. Докато ефектите от транзита на тази далечна планета обикновено са по-фини, полезно е да знаете как ретроградният Нептун през 2022 г. ще се отрази на вашия зодиакален знак.

Нептун е една от трансперсоналните външни планети - група, която включва също новаторът Уран и жадния за власт Плутон. Нептун е планетата на извънземното и има силата да пръска мъгла от мечтателна магия върху всичко, до което се докосне. Въпреки това, илюзорното влияние на Нептун може да се прояви и като заблуда, объркване или желание за бягство. От 2012 г. Нептун преминава транзитно през своя домашен знак Риби и ще продължи да го прави през 2025 г. Това водно разположение усилва ефирната и трансцендентна атмосфера на планетата и отвежда всички зодиакални знаци на дълбоко пътешествие до сърцето на нашето съзнание през изминалите години. Този ретрограден Нептун е един от многото, които ни помагат да интегрираме научените уроци на ниво душа.

Ретроградният Нептун служи като нежна проверка на реалността, като ни насърчава да засилим интуитивните си сетива и да се изправим лице в лице с истината зад фантазиите, които сме изградили за себе си. Когато Нептун е директен, той ни потапя в магията на мистицизма и привлекателността на бягството. Но когато тази планета се върти назад за пет месеца всяка година, е време да подложим вярата си на изпитание.

Потопете се в дълбините на вашето несъзнавано и прочетете вашия ретрограден хороскоп за Нептун.