На 29 април Плутон преминава в ретроградно движение и ще остане там до 8 октомври. Какво означава това и какви последствия трябва да се очакват?

Всяка планета, която преминава в ретроградно движение, носи следното послание: „Спри, огледай се, промени всичко, довърши старото“. Плутон не е изключение.

Основният фокус на тази планета е трансформацията. Това означава пълно отклонение от старите обичайни действия и промяна на вектора към обратното, безмилостно почистване на вътрешното състояние, мислите, плановете. Като всяка планета в ретроградно движение, Плутон показва сферите, в които имаме „дългове“ към себе си и Вселената. Той подсказва проблеми, които трябва да бъдат разрешени докрай, или забравени и никога да не се връщаме към тях. Всичко това ни очаква още на 29 април, когато Плутон преминава в ретроградно движение в знака на Козирог.

Какво означава Плутон в Козирог?

Козирогът – това е контрол, твърдост, търпение, дисциплина, ограничения, прецизност и последователност. Плутон в Козирог се фокусира върху кариерата. В този момент е важно да покажете своите амбиции и да започнете борбата за материална свобода. През този период ще настъпят значителни промени в сферата на политиката, обществото и финансите.

Как ще се отрази това време на всички нас?

Ще има кармични събития, които ще ни помогнат да погледнем в миналото и да разберем истинските причини за емоционалното си състояние.

• Ненужните емоционални привързаности ще престанат да бъдат бреме и ще започнат да изчезват.

• Любовните отношения, които вече са преминали през кармични уроци, ще бъдат прекъснати.

• Сложните финансови ситуации ще научат всеки, попаднал в тях, да се държи зряло, да подхожда към тази област от практична гледна точка.

Енергията на това време ще ви помогне да поемете отговорност за живота си и да предприемете действия.

Как правилно да се подготвим за този период?

Започнете с пространството. Освободете енергийното поле от всичко старо: почистете дома и работното си място, изхвърлете или подарете стари неща. Също така си струва да помислите за себе си, да трансформирате мислите и действията си. Направете това, което отдавна сте си обещали да направите или купите. Бъдете настойчиви и насочете амбициите си към реализиране на желанията си. Действайте, водени от истински и чиста мисъл.

Друг важен момент за този период е, че всеки от нас трябва да преразгледа своето обкръжение. Ако в него има хора, които ви обезценяват или не споделят вашите възгледи и интереси, опитайте да се отдръпнете от тази токсична връзка. Освен това е важно да излезете извън зоната на комфорт - въведете нещо ново в живота си, подобрете професионалните си умения, запишете се на обучения и майсторски класове.

Плутон в Козирог е чудесна възможност да демонстрирате своите умения и способности, за да получите желаната позиция и да увеличите доходите, така че се фокусирайте върху доходите и систематизирайте финансите си. Не забравяйте, че Козирогът обича броенето и последователността. Не забравяйте да записвате планираните разходи и да следите финансите.

Какво не трябва да се прави в този период, за да не навредите сами на себе си?

• Откажете се от безсмисленото пазаруване и импулсивните покупки. Опитайте се да анализирате последствията от изразходваните средства, за да не попаднете в дългова яма.

• Не трупайте негативна енергия в себе си.

• Оставете всичко, което е старо и остаряло, доколкото е възможно. Не се вкопчвайте в това, което е готово да ви напусне.

• Опитайте се да не се поддавате на манипулации и не влизайте в конфликти.