Месец май носи освен многото празнични дни, и доста вълнуващи възможности за нови емоции и успехи. Дали обаче и звездите се нареждат в тази посока?
Независимо дали сте във връзка, или необвързани, този месец възможностите за запознанства и нови чувства са много. Периодът носи нови надежди, предстоят големи промени. Юпитер завършва престоя си в знак Риби на 10-ти. Следователно е време водните и земните знаци да се възползват от последните възможности, които ще им бъдат предоставени, за дългосрочна промяна в личен план. Що се отнася до въздушните и огнените знаци от зодиака, тях ги очакват радостни изненади след 11-ти май с прехвърлянето на Юпитер в Овен. Юпитер е планетата на късмета и ще донесе нова динамика в отношенията. Първите, облагодетелствани от Юпитер, ще са представителите на зодия Овен, а какво очаква и останалите на любовния фронт – предстои да разберем!

Овен

Ще е необходимо търпение, за да постигнете важни промени в живота си. Някои планети не са благосклонни към вас в началото на месеца, затова са възможни някои внезапни закъснения, пропуснати срещи и други непредвидени обстоятелства в личните отношения. След средата на месеца обаче се очаква дребните трудности да бъдат предолени и в края на май звездите ви съветват да се възползвате от възможностите пред себе си.

Необвързани

Пролет е! Периодът е подходящ да се срещате с нови хора и да възродите някои позабравени приятелства. Настроени сте романтично и да търсите любовта. През втората седмица на месеца ще имате възможности за създаване на нови връзки. Бъдете позитивни и се отворете към нови занимания и места за прекарване на времето, за да отворите съзнанието си за нови емоции.

Обвързани

Овните са добре известни с импулсивните си действия и през месец май няма да изневерите на себе си. В отношенията с партньора ви има риск да възникнат разногласия и звездите ви съветват да не настоявате на всяка цена да спечелите всеки спор веднага. След 21-во число ще можете да общувате по-спокойно, без страх от конфликти. Избягвайте взаимните обвинения и не задържайте чувствата в себе си – вместо това инициирайте диалог с партньора си. Не се страхувайте да дадете израз на чувствата си чрез думи и жестове.

Телец

Месец май определено е успешен за телците. Ще изпитате нужда да поставите семейството на първо място и е добре да послушате интуиията си и да организирате занимания с най-близките си. Към средата на месеца в възможно да изпитате напрежение в личните отношения, но проблемите са незначителни и бързо ще се завърнете към хармонията. Май е месец на промените и звездите ви съветват да помислите за някои големи крачки, които отлагате отдавна.

Необвързани

Доброта и щедрост са завладели сърцето ви – много са хората около вас, които ги заслужават, но все пак внимавайте да не изглеждате наивни в очите на някого и той да се възползва от това. Около средата на месеца е възможно отношения, които имате, да прераснат в нещо по-сериозно. Говорете смело пред приятели за това, което мечтаете – така ще му помогнете да ви се случи.

Обвързани

В началото на месеца Венера ви води и от вас зависи дали ще отворите съзнанието си за чувствата, които ви завладяват. Внимавайте да не пропуснете някои знаци, които ви дават вселената и вашият партньор – може би е време за следващи стъпки във вашата връзка. Не се страхувайте от големи промени и се доверете на интуицията си, че всичко ще бъде наред.

Близнаци

Имате нужда от спокойствие и почивка, за да презаредите батериите. Този процес ще започне, но бавно. Имате нужда да се отдръпнете от някои токсични отношения и да правите по-често нещата, които наистина ви радват – но всичко това няма да бъде постигнато изведнъж, а постепенно.

Необвързани

През месец май сте в настроение за различни развлекателни и спортни занимания и звездите ви съветват да им се отдадете – независимо дали ще бъдете сами, или с приятели. Самочувствието и хармонията, които ще излъчвате, ако наистина обърнете внимание на желанията си, ще доведат до засилен любовен интерес към вас към края на месеца. Въпреки това по-добре не взимайте прибързани и категорични решения.

Обвързани

Моментът е подходящ да изненадате романтично вашата половинка. Пътуване и спа почивка са сред най-добрите варианти, пък и би било приятно да помислите за някое преживяване, за което любимият ви отдавна мечтае. Чувствате, че е време за още по-сериозно обвързване между вас и сте на прав път. Не забравяйте обаче да поговорите с партньора си, за да се уверите, че сте на една вълна.

Рак

През първата седмица на май се чувствате като истински завоеватели и командващи и у дома, и на работното място. Склонни сте да се подчинявате безусловно на желанията си, но след средата на месеца ще настъпи промяна и ще започнете да мислите малко повече и за хората около вас. Към края на май звездите ви съветват да се постараете повече да се вслушвате в най-близките си хора.

Необвързани

Обикновено знаете много добре какво изисквате от хората около вас, но през май сте по-благосклонни и широко скроени. Забелязвате, че някои лични отношения не се развиват с темповете, с които очаквате, но е добре да потиснете инстинктите си и да проявите търпение. Склонни сте да поддържате безперспективни отношения и звездите ви съветват да се вслушате в мнението на приятелите си и да прекратите тези, които не ви носят нищо в емоционален план.

Обвързани

Опитвате се да упражнявате властта си във вашата връзка, но успехът се крие в баланса между вас и половинката ви. Оставете го да поеме инициативата, без да го насочвате или критикувате – напълно е възможно да останете приятно изненадани от неговите идеи как да прекарате по-добре времето си заедно. След средата на месеца позитивните промени са по-вероятни, затова периодът е подходящ да въведете някои нови занимания и правила в ежедневието с вашия партньор.

Лъв

Месец май ви предлага приятни изненади, но и някои дребни трудности. От втората седмица в личните отношения се появява напрежение, при което вместо да се сдържате, вие избухвате. Липсата ви на хармония със заобикалящия свят се очаква да продължи до последната седмица на май, когато ще се почувствате по-спокойни.

Необвързани

Имате нужда от повече забавления и нови емоции. Сезонът ви вдъхновява да потърсите начини да избягате от рутината. Направете го чрез нови хобита и по-чести излизания с приятели. Общуването и заниманията ще ви помогнат да се отърсите от стреса, на който сте подложени напоследък. В началото на месеца не се очаква да имате нови възможности за романтични запознанства, но това може да се промени около 20-то число. Бъдете позитивни и отворени за новото!

Обвързани

Трябва да излезете от рутината и ежедневието си, в противен случай ще се чувствате напрегнати и от това ще пострадат личните ви отношения у дома. Потърсете нови песни, дейности, хобита или други занимания за вас и вашата половинка– предложете му ги и той ще се присъедини към вас. Работата ви отнема много време и трябва да поработите върху това да отделяте професионалните ангажименти от личното време.

Дева

Всичко трябва да бъде планирано и организирано в ума ви, не оставяте място за неочакваното, но въпреки това този месец неочакваното е част от ежедневието ви. Обичате всичко да е организирано за седмици напред, но предстои да се адаптирате към някои промени.

Необвързани

Имате очаквания в личен план за месеца и те ще бъдат оправдани след средата на май. Склонни сте да се доверявате на хора, за които сте имали колебания и няма да останете разочаровани от това. Наслаждавайте се на някои малки удоволствия, от които имате нужда, без да се тревожите за много време напред. Отпуснете се и оставете животът да ви изненада!

Обвързани

Като част от хармонична двойка, без съмнение, ще можете да видите много ясно, че връзката ви се развива бързо. Периодът е отличен за нови големи планове като женитба, бременност, нов дом и др. Вашият партньор е на същата вълна като вас, но не забравяйте да се подготвите за това, че някои желания отнемат повече време, докато се сбъднат. Бъдете позитивни и търпеливи!

Везни

За вас това е месец на стабилност, очаква ви красив и ползотворен период. Изкушавате се да предприемете нови начинания, които ще ви донесат успех в дългосрочен план. Някои големи промени, които ви се струват неизбежни, обаче, няма да се случат според вижданията ви в момента – това не бива да ви отчайва, защото след средата на годината ви предстои по-динамично развитие в личните отношения.

Необвързани

Действията ви в личните отношения ще ви донесат удовлетворение. Имате нужда да бъдете по-директни и искрени с околните, което ще ви накара да се разтоварите от някои скрити притеснения. Комплиментите ви карат да се чувствате неудобно, предпочитате да останете скромни, но звездите ви съветват да се вслушате и доверите на най-близките си хора и да повярвате повече в себе си. Заемете се с ново занимание в свободното си време – не е изключено започнатите през май начинания да се превърнат във важна част от живота ви и занапред.

Обвързани

През този месец партньорът ви ще е този, който ще зададе темпото във връзката ви. Настройте се към неговото настроение и няма да съжалявате, че сте го оставили да води. Позволете си да се наслаждавате на неговите грижи и следвайте плановете, които прави за вас двамата. Изкушавате се да осъществите някои промени в организацията на семейния живот, но периодът не е подходящ да ги наложите напълно.

Скорпион

Много сте ангажирани през този месец и до 17-ти ще чувствате, че нямате и една свободна минута. Въпреки това пролетните дни ще ви донесат възможности за нови любовни преживявания и заздравяване на някои приятелства. Потърсете начин да балансирате между личния и професионалния живот, като откажете някои странични ангажименти и се отдадете на хобита и време с близките си.

Необвързани

Не сте склонни да се вслушвате в околните, а по-скоро се преструвате, че ги слушате, защото ви устройва да не участвате в спорове, които смятате за маловажни. Въпреки това си дайте възможност да прекарате повече време с приятели и потенциални ухажори – времето с тях ще ви даде възможност да погледнете на някои неща (и ваши чувства) по различен начин.

Обвързани

Въпреки многобройните ангажименти, постарайте се да отделите нужното време на вашия партньор. Пролетта ви изпълва с оптимизъм и усещате, че е време за нови общи занимания, в които да мислите само за вас двамата. Потърсете компанията на други двойки, което ще ви подейства релаксиращо и сплотяващо. През този месец имате възможност да откриете емоционалния баланс, който отдавна търсите.

Стрелец

Месецът предлага интересни нови срещи, емоционално имате възможност да изграждате силни връзки и това ви носи увереност и спокойствие. Изпитвате нужда да постигнете повече успехи или напредък в личните отношения и е добре да говорите с близките си за това, за да откриете правилния път един към друг.

Необвързани

В личните отношения се чувствате в познати и сигурни води, имате всички оръжия да предвидите бъдещи ситуации и месецът не ви носи големи изненади. Въпреки това на пръв поглед незначителни нови запознанства могат да изиграят важна роля в романтичен план занапред. През месец май търсите все по-често компанията на приятели. Не се притеснявайте да се доверите на тяхната преценка и да се вслушате в съветите им.

Обвързани

Уверени сте в чувствата на вашата половинка и знаете какво можете да очаквате от връзката ви, затова месецът за вас е хармоничен и спокоен. Правите сериозни планове за бъдещето, връзката ви е стабилна; а звездите ви съветват да не се колебаете да предприемете сериозни крачки. Можете да организирате романтичен уикенд, на който да обсъдите на спокойствие с партньора си как искате да се развие връзката ви в близко бъдеще.

Козирог

Предстоят ви успехи в личен план, през този месец мотото ви е, че хубавите неща идват при тези, които умеят да чакат. Преодолейте страховете си, че много хубаво не е на хубаво, защото месецът ще бъде последван от по-дълъг период на успешни начинания. Близките ви са склонни да последват вашия пример, затова не забравяйте да комуникирате с тях и да споделите плановете си.

Необвързани

Ако чувствате нужда да изкажете и докажете чувствата си, ще имате много възможности за това. Обикновено сте толкова резервирани, че когато решите да се разкриете, изненадвате близките си. През май изпитвате нужда да говорите повече за емоциите си; не се колебайте и действайте, защото много бързо бихте могли да промените решението си и след това да съжалявате за пропуснатите възможности. Не е изключено около вас вече да има човек, който има романтичен интерес и чака знак от ваша страна. Огледайте се!

Обвързани

Възможно е история, която смятате за приключена от дълго време, внезапно да се завърне в съзнанието ви. Опитът за контакт от страна на човек от вашето минало няма да разклати личните ви отношения с партньора, дори е възможно да ги заздрави. От 14-ти нататък предстои период на завръщане към спокойствието. Около 19-ти ви очаква приятна изненада и краят на месеца ще ви донесе още по-голяма сигурност във връзката ви.

Водолей

Имате нужда от движение и промяна, а май за вас е месец на трансформация. Чувствате се готови за нови начинания и завързване на нови връзки и звездите ви съветват да се доверите на инстинкта си и да не се страхувате да си поставите амбициозни цели в личен план. Възможно е да изпитате кратки моменти на ревност, с които трябва да се преборите.

Необвързани

Чувствате невероятен прилив на енергия и сте склонни да потърсите нови контакти както с приятели, така и с потенциални любовни партньори. Доверете се на вътрешния си порив и бъдете отворени към хората. Не всички контакти ще прераснат в дългосрочни връзки, но ще обогатят емоционалния ви свят и да ви дадат увереност за това какво искате и какво – не. Поставете си за цел да казвате „да“ по-често, когато ви предлагат различни занимания.

Обвързани

Имате нужда и желание за промяна, затова месецът е подходящ да разговаряте директно с половинката си и да споделите как виждате бъдещето ви заедно. Възможно е плановете ви да се разминават, но само в краткосрочен план. Дългосрочно годината ще ви предложи щастлива развръзка на някои неща, които са ви притеснявали в отношенията с партньора. Сдържайте ревността си, защото тя може да създаде по-сериозни проблеми и за двамата.

Риби

В началото на месеца се чувствате необичайно спокойни и в хармония със себе си. Около 18-ти се очаква душевният ви баланс да бъде нарушен, ще се чувствате по-притеснени, че не успявате да контролирате личните си отношения. Звездите ви съветват да не се оставяте на емоциите и да потърсите начини да се разсеете, вместо да се вглъбявате в проблеми, които не зависят само от вас. Заложете на добрата комуникация и бъдете сигурни, че хората, които си заслужават, ще останат в живота ви.

Необвързани

Пролетта ви кара да искате да обичате, имате нужда от нежност, внимание, изпълнени сте с добри намерения. Стараете се винаги, когато имате възможност, да угодите на близките си и това ви носи удовлетворение. Все пак не забравяйте да следвате и своите лични интереси и да отделяте време за себе си. Ако понякога смятате, че околните не отговарят на очакванията ви, може да се окаже, че искате твърде много от тях. Радвайте се на това, което вече имате, и не се фиксирайте в непостигнатото.

Обвързани

Около средата на месеца между вас и партньора ви възникват малки недоразумения, като че ли не сте на една вълна. Въпреки тези маловажни напрежения, скоро намирате решение на проблема, защото не обичате да оставяте конфликтите да продължават дълго. Доверете се на интуицията си и разговаряйте искрено за нещата, които ви притесняват. Не се страхувайте, че може да отблъснете половинката си, защото всеки оценява искреността и желанието за комуникация във връзката.