Всички знаят, че дванадесетте знака на зодиака са разделени на четири тригона: земя, въздух, огън и вода. Тригонът на водата - Рак, Скорпион и Риби - отразява същността на водния елемент: вътрешно постоянство на фона на външната променливост.

Характеристики на водния знак

В китайската традиция водата е един от петте основни елемента на у-син, олицетворяващ женската ин енергия – възприемчива, дълбока, чувствена, променлива, потайна. В схемата у-син водата съответства на мъдрост и мекота, студ и влажност, зима и полунощ, черни и сини нюанси. Родените под знаците на водния тригон са емоционални, мечтателни, чувствителни, впечатлителни, надарени с богат вътрешен свят, живо въображение, интуиция и силна памет.

Водната стихия може да бъде непредвидимо бурна като планински водопад или мощно цунами, но по-често се разкрива във флегматичен, течен, съзерцателен темперамент. Но зад външното спокойствие на Рак, Скорпион и Риби настъпва истинска буря от чувства – те са склонни да преживяват повече вътрешно, отколкото да парадират с чувствата и настроенията си. Знаците на водата са надарени с духовна изтънченост, способност за искрена съпричастност, способност за дълбока обич. На моменти са безразлични, летаргични и дори мързеливи, което се случва често с Риби и Раци, но почти никога със Скорпиони.

Водата е в състояние да приеме всякаква форма и следователно плановете и настроенията на представителите на водния тригон могат да се променят както от външни обстоятелства, така и от състоянието на душата. Ефективността, практичността, обективността не са силните им страни. Незначителна подробност може напълно да промени мнението им по всеки повод – да доведе дори до загуба на интерес към делото / партньора. Яркото въображение, склонността към блянове и фантазии, в допълнение към впечатляващите способности за творческо себеизразяване, често са придружени от вътрешно противоречие - сблъсък на илюзиите с реалността.

Рак

Ракът е четвъртият знак на зодиака, кардинален, тоест мобилен, отбелязващ началото на лятото. Ракът е чиста, плитка вода, което впрочем не означава отсъствие в нея на разнообразни активности. Откритостта на този знак ви позволява да видите уникалния свят на топлата плитка вода без допълнителни усилия и разходи за оборудване за гмуркане. За Раците са характерни: отзивчивост, чувствителност, отлична интуиция, смяна на настроението, както и способност да изпадат в меланхолия – с или без причина.

Сред водните знаци Ракът е простодушно и възприемчиво бебе, винаги готово да отвори сърцето си, без значение какво изпитва в момента – пристъп на любов или гняв. Външно Раците често са резервирани и затворени, но след като са уловили емоционална подкрепа, те няма да пазят в тайна това, което е в душите им. Доверието на Рака струва много – изповядвайки преживяванията си пред другите, той не приема критики и подигравки. Този знак се характеризира с уязвимост, негодувание, засилени защитни реакции и голяма, като рак от Камчатка, гордост.

Идеализмът, склонността към самотни размисли и способността да се придава значение на несъществени дреболии, разкрива в Раците уязвимост към обстоятелствата и завиден инат. Ракът бавно се люлее и започва нещата, но изграждайки бавно стратегия, може да прояви забележителна далновидност и съобразителност, а понякога и склонност към интриги.

Луната, управителят на знака, е надарила Раците със завидно материнско чувство. Те са внимателни и съпричастни към близките, усещат фино промените в настроението им. Понякога жаждата за попечителство ги подтиква да нарушат границите на личното пространство, показвайки склонност към контрол и жажда за власт - Ракът, нежен в черупката си, може значително да ви закачи със силен нокът. В любовта Ракът е непоправимо романтична натура. Буйните чувства го отвеждат в родната стихия – ОКЕАН от емоции, драматични терзания, фантазии и надежди. След като се е плискал достатъчно в бездната на страстта, Ракът иска да се ожени и с удоволствие ще се потопи в уюта на семейното гнездо.

Знаменитости, родени под знака на Рак: принцеса Даяна, Ариана Гранде, Фрида Кало, Том Круз, Илон Мъск, Иван Охлобистин, Мерил Стрийп, Марго Роби, Бенедикт Къмбърбач, Ева Грийн, Лана Дел Рей. 

Скорпион

Скорпионът е осмият знак на зодиака, фиксиран, стабилен, олицетворяващ безмилостния студ на есенните душове и потайността на водната бездна. Скорпионът се управлява от Плутон, който щедро споделя с представителите на знака своята мистична сила, от древни времена ориентирана към секса и смъртта.

Характеристиките на знака отразяват влиянието на управляващата планета: енергия, постоянство, решителност, нетърпимост, негодувание, отмъщение, ревност, интерес към тайното, неизвестното и отвъдното.

Скорпион е операция „Буря и натиск“ в засекретен формат. Той знае как да скрие мислите и емоциите си и в точния момент да мобилизира ресурси, за да постигне целта си. Този знак има наистина слонска памет, специална способност да трупа обиди, да усвоява знания и да прикрива информация. Скорпионът позволява на негодуванията да се мариноват добре, потапяйки се в дълбоко в личния си басейн в провинциалната вила, оградена от света с висока ограда.

Скорпионът никога не забравя нищо и взема всичко предвид, като отприщва отмъстителни атаки с умишлена, манипулативна прецизност. Другите знаци на зодиака мълчаливо мачкат кърпички в юмруци, докато той си отмъщава.
Скорпионът обаче не е от тези, които атакуват първи, той отговаря само с удар за удара, често обаче надхвърляйки границите на необходимата защита. Скорпионите имат черно-бяло възприятие за света, всичко около тях е разделено на добро и лошо според тяхната гледна точка. Те са прями в преценките и изказванията, остри са на език и са склонни към ирония, притежават магнетизъм, фина интуиция и са способни да виждат това, което другите не забелязват. Външно представителите на този знак са сериозни и мълчаливи, но в душата им кипи истински водовъртеж от страсти.

Скорпионите не разпознават полутонове и в любовните отношения - обичат или мразят с цялото си сърце и са в състояние да жертват всичко в името на привързаността си. Скорпионите са страстни, ревниви, взискателни и упорити, което обаче не изключва прояви на най-бурна нежност. За да се развият успешно връзката, те трябва да сдържат ревността и да отслабят полярността на преценките.

Известни скорпиони: Вивиан Лий, Бьорк, Тилда Суинтън, Леонардо ди Каприо, Роман Абрамович, Ксения Собчак, Скарлет Йохансон, Джулия Робъртс, Кейти Пери, Ан Хатауей, Матю Макконъхи, Райън Гослинг.

Риби

Риби е дванадесетият знак, завършващ зодиакалния кръг, надарен с променлива двойна същност и обитаващ най-тъмните дълбини. Рибите имат повишена чувствителност, фини интуитивни способности и са дълбоко състрадателни.

Рибите са воден, променлив знак, лесно приемащ чуждите мнения и чужди идеи. Знакът се управлява от Нептун, който умело смесва реалността и мечтите, което позволява на Рибите да маневрират в бездънни потоци от възможности, постоянно плувайки зад шамандурите, които ограничават ненужната информация. Рибите са склонни да се давят в чужди проблеми и лоши новини.

Границите между личното и общото са замъглени за Рибите, поради което те са хората с най-дълбока дълбока способност да изпитват емпатия сред всички други в зодиака. Рибите възприемат радостите и страданията на другите като свои собствени. Чувствителността и отзивчивостта на Рибите, както и любовта им към всичко живо, са сред най-ценните им качества.

Рибите са мечтателни, сантиментални, склонни към уединение, обичат природата и животните, с усет към изкуството и знаят много за хедонизма. Те са меки, отстъпчиви, доброжелателни, понякога дори трогателно беззащитни. Родените под този знак предпочитат да действат интуитивно, слабото им място е логиката. Те не винаги могат да обяснят мотивите на своите действия, но притежават уникална суперсила – способността да се адаптират и да разтварят най-трудните житейски впечатления в подсъзнанието.

В любовта Рибите са идеалисти и романтици, имат нужда от нежност и обич. Вярват в чувствата за цял живот. След като се разделят с партньор, те могат да се връщат при него отново и отново или да му простят минали грешки, убеждавайки се, че всичко ще бъде различно, ако само започнат отношенията отначало.

Известни Риби: Кърт Кобейн, Стив Джобс, Джъстин Бийбър, Павел Воля, Риана, Ева Мендес, Хавиер Бардем, Адам Ливайн, Оливия Уайлд, Лили Колинс, Джесика Бийл, Дакота Фанинг.