През април 2022 г. настъпва горещо новолуние в Овен – знак за действие и воля. Това означава, че първата част на месеца, а именно до 17-20 април (докато Меркурий и Слънцето ще бъдат в знака на решаващия Овен), ще бъде посветена на лични постижения. Между другото, в много отношения собствената ви егоцентричност ще ви помогне да постигнете целта си, така че не се съдете строго заради усърдието си и за опита си да постигнете целта си на всяка цена – вероятно просто интуитивно разбирате, че сега си струва да вземете всичко в собствените си ръце.

Впрочем тази енергия на постиженията ще бъде актуална почти през цялото лято, докато Юпитер – планетата на социалния просперитет – ще бъде в огнения Овен. Така че април ще се превърне в месец репетиция преди предстоящите победи! Датите 12, 16, 18, 24, 30 април ще бъдат особено подходящи за смели промени.

По традиция знакът Козирог е отговорен за кариерата, а от 29 април до 8 октомври в Козирог се разгръща Плутон – планетата на промяната. Това ще бъде времето, когато Козирозите, Девите и Телците ще имат възможността да се развият професионално и да постигнат крупни постижение. Ето защо, ако принадлежите към един от тези знаци, бъдете сигурни, че вашето кариерно израстване вече ви очаква, просто бъдете търпеливи.

Въпреки възможностите, които се отварят за мнозина, 4 знака на зодиака ще преживеят сериозна промяна през април.

Лъв

Главните действащи лица на април – Лъвовете – придобиват феноменална енергия за постижения благодарение на Слънцето, което е в Овен, и на предстоящото затъмнение в Телец /30 април/. Астрологически Телецът отговаря за сектора на кариерата в наталната карта на Лъв, което означава, че на Лъва може да му се случат внезапни промени в професионалната сфера. Те може да са свързани с управлението на неговата компания, може да означават уволнение или спешно повишение

Лъвове, очаквайте интересна оферта до началото на май – големи международни компании, издателства, търговски представителства и образователни институции може да проявят сериозен интерес към вас.

Скорпион

2022 г. е една от кармично най-трудните години за Скорпионите, защото в много отношения животът ви се подрежда не според вашите желания, а според нуждите на другите. Следователно през април Скорпионите може да бъдат принудени да променят посоката на кариерното си развитие: например може да получите предложение да започнете консултантски бизнес, да сключите нов трудов договор, да преминете към нов формат на комуникация с клиенти.

Затъмнението в Телец – в знака на вашия двойник – може да донесе сериозна промяна в живота на вашия съпруг/съпруга. В резултат на това може внезапно да решите да смените работата си.

Риби

През април 2022 г. Рибите ги очаква огромно повишение, за което дори не са мечтали. Планетите Юпитер и Нептун, традиционно отговорни за вашия знак и знака на вашата кариера, са в съвпад в Риби! Това означава, че можете да бъдете назначени за ръководител, а напредването в кариерата ще бъде космически мащабно. Изчакайте помощта на влиятелен човек от вашето обкръжение на 9 – 12 април – професионалният ви статус ще се увеличи значително благодарение на конкретната препоръка на уважаван човек.

Хванете птицата Феникс за опашката - тя вече ви донесе сериозни победи в кариерата!

Водолей 

Април и май 2022 г. ще бъдат най-важните месеци за Водолеите, защото за тях ще настъпят проблеми в кариерата и в сектора на недвижимите имоти. Вероятно е професионалното ви израстване или преориентация да е продиктувано от преместване или решение за закупуване на жилище. Най-вероятно на 30 април ще получите информация, свързана с кариерата ви, която ще ви принуди да промените вектора на вашия професионален растеж.
Бъдете позитивни! Сатурн, планетата на кармата, е във вашия знак, което означава, че поради повишение или претоварване със задачи, може да ви се наложи да поемете по-големи отговорности.

Не отказвайте предложения за работа от големи държавни корпорации – вашата планета Уран е в знака на Телец и обещава увеличение на доходите.