Април ще бъде най-съдбовният период в годината, защото именно през този месец ще се случат две от най-важните астрологични събития: съвпадът на Юпитер и Нептун на 9 април и слънчевото затъмнение на 30 април. Що се отнася до Юпитер и Нептун, обикновено такива съвпадения водят до мащабни социални промени, случващи се по целия свят. Между другото, планетите ще вървят "рамо до рамо" в знака на Риби от 9 април до 12 април. Очаквайте на тези дати необичайни събития, които ще бъдат свързани с темата за астрологията (миграция, водни потоци, екология, природен феномен).

Що се отнася до кармичното слънчево затъмнение, то ще се случи в знака на Телец, който символизира финансите, спестяванията и комфорта. Това означава, че събитието може отчасти да се отнася до пари, печалби, ресурси и храна. Важно е Луната и Слънцето да се слеят заедно с Уран и Меркурий. Тогава ще се случи внезапно събитие, за което ще се говори не само във вашето семейство, но и в целия свят. Уран е планета, която е отговорна за интернет технологиите и големите социални общности, така че отчасти може да внесе промени в комуникационните методи.

Има обаче четири знака на зодиака, за които най-важните събития за годината ще се случат през април.Вижте точно на кои зодии ще се наложи да вземат трудно решение през април 2022 г

ТЕЛЕЦ

Представителите на този знак през април ще получат неочаквана оферта, свързани с работа в интернет. Това ще им даде възможност за нова кариерна позиция. Ако поддържате личен блог или водите някакъв клуб по интереси или собствена компания, интересът към вас ще започне да расте.
Телец, в средата на април в живота ви може да влезе човек, който със сигурност ще стане за вас ако не приятел, то сериозна опора. Най-важното е да не забравяте предварително да обсъдите нюансите на сътрудничеството или други отношения с вашите партньори. 

ЛЪВ

Лъвовете ще имат голям късмет, свързан с внезапно израстване в кариерата. Например, може да ви бъде предложена нова позиция или да се наложи спешно да се заемете с нови отговорности, защото е възможно вашите ръководители да се изправят пред неочаквани проблеми. Бъдете нащрек: в средата на април можете да получите голяма сума ( ипотека, заем), опитайте се да не я харчите за напразни неща. Инвестирайте парите веднага, за да ви донесат допълнителен доход.
Има вероятност през април вашият професионален вектор да се промени. Тогава помислете за личен проект /уебсайт/, блог. За Лъвовете, които мислят за живот в чужбина – ще получите шанс за ново гражданство през 2023 г.

СКОРПИОН

И Скорпионите /както Телците/ през тази година навлизат във фазата на най-важните, променящи живота им събития. В допълнение към факта, че започвате да сменяте професионалния си вектор, да се вслушвате повече в думите на партньора си, в живота ви съвсем внезапно може да се случи щастливо обстоятелство. В средата на април Юпитер и Нептун се свързват в сектора на децата и личните проекти - за вас, Скорпиони, това означава, че можете да забременеете или да „родите идеи“ за собствен бизнес. Най-важният съвет към вас е при никакви обстоятелства да не забравяте, че е важно да бъдете активни и да изчислите всички възможни ходове. Ще ви се наложи да вземете важно решение, свързано с трудов договор, дете или частен бизнес.

ВОДОЛЕЙ

Фокусът върху семейството и вероятното преместване са основните области, в които Водолеят ще трябва да вземе важно решение. Вероятно в средата на април Водолеите ще планират пътуване в чужбина за лечение или просто ще имат голямо желание да отидат надалеч и да останат насаме със себе си.
Не е лоша идея да се консултирате с психолог – тогава април ще бъде продуктивен ва вас и ще научите какъв е проблемът, който не сте виждали дълго време или подсъзнателно сте се отказали да го приемете. Затъмнението на 30 април ще се случи във вашия сектор на семейството, недвижимите имоти и основните ценности. Можете бързо да вземете решение да продадете или купите апартамент, да се преместите или да решите да се ожените. За семейните Водолеи краят на април ще бъде свързан с внезапно придобиване на частна собственост.