Защо някои хора изграждат отлични отношения по всички канони на романтичните филми, а взаимоотношенията между други се превръщат в катастрофа от универсален мащаб? Отговорът е прост: звездите са „виновни“ за всичко.

Нашият свят е подчинен на закона за полярността и любовният фронт не е изключение от това правило. Някои знаци в тандем се допълват взаимно, а други организират помежду си битки, по-лоши от Армагедон. Как можете предварително да разберете дали можете да изградите силен съюз с човека, който ви харесва? Разбира се, индивидуална прогноза, изчислена от наталната карта на двамата партньори, ще даде по-точни резултати. Въпреки това, има общи фактори, чрез които можете да определите дали този човек наистина е героят на вашия роман.

Ето кои са двойките зодии, които просто не бива да бъдат заедно: 

Овен - Везни

Не е лесно за представители на коренно противоположни знаци да взаимодействат помежду си. На пръв поглед родените под знака на Овен и Везни си приличат, но ако се задълбочите, може да откриете непреодолими разлики. Овните ще трябва да работят дълго и усилено върху себе си, за да разберат Везните, но накрая пак може да се окаже като в баснята на Крилов – всеки ще дърпа одеялото към себе си.
Огненият знак никога няма да се адаптира към обстоятелствата. Ако Овенът не харесва нещо, той ще го каже открито и директно, без да подбира правилните думи, което може да нарани дипломатично настроените Везни. Въздушният знак от своя страна ще дразни Овена със своята нерешителност и бавност. За Везните е трудно да вземат бързи решения. Тези трябва да обмислят нещата, да претеглят и чак след това да действат, а Овните изобщо не обичат да чакат.

Също така представителите на Овен и Везни не могат да постигнат разбирателство и хармония с Раци и Козирози.

Телец - Скорпион

В повечето случаи връзките между фиксирани знаци са обречени на провал. Телец и Скорпион си приличат в много отношения: представителите и на двата знака са амбициозни, обичат парите и мечтаят да карат собствена снежнобяла яхта. Първите често използват естествената си привлекателност: могат да пофлиртуват, което със сигурност ще разгневи ревнивия Скорпион. Тогава Телците ще получат „отговор“ от Скорпиона под формата на емоционални изблици. А Телците, ценители на душевния комфорт, определено не са готови за разбор, обяснения и извинения.

Също така, представителите на тези зодии не могат да се сближат с Лъв и Водолей.

Рак - Козирог

Раците са уязвими и емоционални същества. Те могат да се обадят на своята сродна душа 10 пъти на ден, само за да кажат колко много я обичат. Мнозина биха се радвали да бъдат обвити в грижите и вниманието на Рака, но не и Козирозите, при които всичко е по график. Представителите на земния елемент ясно пазят личните граници.

Също така представителите на тези зодии не могат да се сближат с Овен и Везни.

Близнаци - Стрелец

Променливите знаци се адаптират към всякакви промени и обстоятелства, но поотделно. В тандем те се превръщат в тиктакаща бомба със закъснител. Близнаци и Стрелец си приличат по това, че са неспокойни и отворени за всякакви приключения. Но въздушният знак често действа спонтанно, което може да дисбалансира Стрелеца, който е свикнал да обмисля всичко предварително. Освен това Близнаците са двоен знак и е възможно неговите представители да изневерят. Стрелците, от друга страна, не възприемат лъжата под никакъв предлог – дори, ако е в името на нещо добро и благородно.

Също така представителите на тези зодии не могат да се сближат с Дева и Риби.

Лъв - Водолей

Лъвовете предпочитат да живеят „на високо“ и не пропускат възможността да подчертаят статута си. Кралят на животните иска да се чувства като лидер и до голяма степен зависи от общественото мнение. Водолеят, от друга страна, отхвърля всякакви социални рамки и не придава голямо значение на материалните неща. Въздушният знак може драматично да боядиса косата си в яркорозово, да смени старите дънки и да провокира обществото – което Лъв никога няма да подкрепи, защото за него е важно да „задържи статуквото“. Няма да е лесно на Водолея да се примири с консерватизма на Лъва когато за пореден път му предложи гениална идея да „улови света“, а Лъвът лениво ще се излежава на слънце и няма да прави нищо. 

Също така представителите на тези две зодии не могат да постигнат разбирателство и хармония с Телец и Скорпион.

Дева - Риби

На обичащата икономиите Дева няма да е лесно да се справи с мечтателните и понякога инфантилни Риби. Повечето от конфликтите в техните отношения ще се въртят около финансите. Девата, която притежава благоразумие и практичност, вероятно ще бъде възмутена от несериозното отношение на Рибите към съвместно придобитото имущество. За един представител на водните знаци не е проблем да си купи дизайнерски парфюм с последните си пари, докато Девата усърдно спестява и планира всяка голяма покупка. Рибите, от своя страна, ще се затруднят да установят емоционална връзка със земен знак, който рядко показва чувства.

Също така представителите на тези две зодии не могат да постигнат разбирателство и хармония с Близнаци и Стрелец.