Почти всяко момиче мечтае да намери идеалния мъж, който да й стане опора и близък партньор до края на дните й. Избраният със сигурност трябва да е по-добър от останалите кандидати и да отговаря на всички нейни критерии. Но да не забравяме, че и мъжът има своите изисквания към жената, с която ще свърже живота си. В отношенията чувствата трябва да са взаимни, а отговорностите – споделени. Можете да създадете силно семейство само с някого, който е сто процента сигурен в чувствата си и е готов да посвети част от живота си на вас.

За съжаление някои дами намират любовта и се женят много по-трудно. Проблемът не е само в тях – влиянието на звездите тук играе важна роля: според астролозите има четири знака на зодиака, чиито представители създават семейства много по-късно от останалите. Експертите съветват дамите от тези зодии да поработят върху себе си, преди да влязат в сериозна връзка.

Дева

Родени в навечерието на новата учебна година, Девите подхождат отговорно към всеки детайл от живота си. Взискателността е основната им черта. Проблемът е, че самите тези момичета не осъзнават колко са пунктуални, взискателни и придирчиви. Понякога изглежда, че те винаги ще останат неудовлетворени и недоволни, каквото и да се случи.

Всичко е важно за Девите: от външния вид до интелигентността. Ако дори една точка, от техните изисквания не съвпада с тази на партньора, тогава в отношенията назрява конфликт. Най-забавното е, че самите Деви охотно слушат критики, установяват контакт и са готови да се усъвършенстват (което със сигурност се изисква и от човека отсреща).
За мнозина е трудно да разберат защо Девите не могат да приемат недостатъците на партньора си и не започнат да се радват на малките неща. Ето затова трудно се стига до брак с тях: защо един мъж да предлага брак, ако е в постоянен стрес с Девата до себе си?

Везни

Представителите на този зодиакален знак обикновено са описвани като „въздушни“, винаги в облаците, креативни личности. Те са пълна противоположност на Девите: само шеги, ирония, лекота и никаква конкретика. Благодарение на своята положителна енергия и добра природа, Везните винаги са заобиколени от внимание.

Поради изобилието от ухажори се появява илюзията за избор и огромна конкуренция: изглежда, че е просто невъзможно да се спечели благоволението на такава жена. Затова и Везните често предпочитат да избират приятелството с идеално подходящите за тях мъже, вместо да инициират нещо повече.
Между другото, Везните обръщат внимание на външния вид, маниерите и умението да се представяш добре в обществото. Астролозите препоръчват на Везните промяна на приоритетите: не вдигайте твърде високо летвата, за да не останете разочаровани. Просто изберете хубав и интелигентен мъж и му дайте шанс да се докаже! Понякога се случва така, че по щастливо стечение на обстоятелствата творчески настроените Везни могат да създадат хармонична брачна връзка с отдадени техничари.


Стрелец

Астролозите констатират, че представителите на тази зодия често изпитват неконтролируеми изблици на агресия. Те се ядосват от дреболии и могат да станат нападателни, въпреки че са се смели от душа преди пет минути. За тях е много важно да имат до себе си уравновесен, опитен, интелектуално развит и свободен от предразсъдъци човек.

Момичето Стрелец дълго търси и избира кандидат. Експертите препоръчват на тези своенравни дами да се вгледат по-отблизо в по-възрастни мъже, които могат да ги научат на много неща и да успеят с опита и разума си да изгладят всякакви конфликти.

Телец

Дамите Телец не се нуждаят от романтика и красиви думи. Те търсят практичност в партньора: мъжът трябва да бъде верен, да носи доходи на семейството и да бъде готов за безкористна помощ.

Още един минус на Телците е, че са моногамни. Ако в света има един перфектен кандидат за жених, те ще направят всичко възможно да го спечелят. Оказва се, че жената Телец има склонност да идеализира мъжа, когото е избрала, и доброволно се лишава от избор.