Бодростта и оптимизмът са качества, които, разбира се, можете да култивирате в себе си. Наистина има хора, които сякаш са родени с вътрешен генератор на щастие. В астрологията позицията на Слънцето и Луната, както и естеството на самия зодиакален знак, е отговорно за любовта към живота. Не е тайна, че всички съзвездия имат характеристика на сезона, в който са родени. Нека да видим какво влияе на положителното отношение към живота, пример за което е зодията на Дженифър Анистън – Водолей.

Водолей

Дженифър Анистън, като всички Водолеи, има трудна позиция на Слънцето в своята карта. Нарича се "изгнание", което говори за вътрешен комплекс – сякаш не си като всички останали. Често представителите на този знак имат проблеми с родителите си. Бащата или майката винаги се опитват да „преправят“ детето, да променат характера му или дори напълно отказват да се примирят с неговите черти. Това се с случва и с Дженифър Анистън – тя има тежки взаимоотношения с майка си, но благодарение на подкрепата на баща си и вътрешната си съпротива, тя развива оптимизъм в себе си! Почти всички Водолеи се опитват да обичат живота не заради нещо, а въпреки него и по този начин да привличат любовта на другите.

В известен смисъл това е психологическа подмяна – когато благодарение на собствената си откритост и дружелюбност Водолеят става любимец на публиката.

Близнаци

Въздушните Близнаци се считат за най-адаптивния и оптимистичен знак в астрологията, тъй като тяхното раждане се пада в топлия сезон и прехода от пролетта към лятото. Това се отразява на характера на Близнаците: те веднага усещат свежите течения и се адаптират към тях. Поради това представителите на този знак никога не губят дух: те знаят, че адаптивността и способността да гледат на живота като на поле, пълно с възможности, са основният им ресурс за постижения.

Овен

Първият знак в хороскопа, знакът, от който започва зодиакът, се счита за най-оптимистичен. Слънцето се издига в Овен - идва денят на пролетното равноденствие, когато се сбогуваме със суровостта на зимата и приветстваме възраждането на природата. Тези промени ясно се виждат в характера на Овните, които знаят, че всичко най-лошо трябва да бъде изоставено и да се продължи напред. Между другото, сред астролозите има мнение, че Овенът никога не трябва да гледа назад и да изпитва носталгия по миналото, защото енергията на знака е свързана със създаването на настоящето.

Лъв

Превръщането на живота в празник, наслаждаването на всеки ден и виждането на магия навсякъде са основните опорни точки за всеки Лъв. Всъщност в природата на този слънчев знак има вроден стремеж към красивото, защото периодът на Лъва се пада през август. А това време се счита за най-гостоприемното и най-щастливо време от годината - в древни времена точно тогава хората са събирали реколтата, радвали са се на слънчевото време и също така са започвали подготовката за изграждане на семейство. Съвременните лъвове отразяват този принцип, опитвайки се да осветят пътя на другите чрез творчество. В семейството и на работното място често играят ролята на водачи.

Телец

Другата силна позиция на Слънцето се пада в периода от края на април до края на май. Слънцето е в Телец, което означава, че представителите на този знак се чувстват като любимци на съдбата и възприемат света като кутия със съкровища. Разликата между Телеца и Овена е, че времето на Телците е свързано с цъфтежа на природата и събирането на първата реколта, така че представителите на зодия Телец са пачитатели на домашния комфорт, уют и семейно благополучие. Телецът е щастлив и изпитва вътрешен мир, когато всички в семейството му са здрави и щастливи. Затова в трудни времена представителите на тази зодия се превръщат в крепост на мира и спокойствието!