Снимка на 3-седмично момиченце, което се усмихва, сгушено в ръкавици за мотор е прегледана 7 милиона пъти в социалните мрежи.

Но това, което привлече милиони към кадъра не е просто това колко умилително изглежда, но и фактът, че ръкавиците принадлежат на покойния баща на Обри, Хектор Даниел Ферер Алварез, който трагично загива през април.

“Нейният татко обожаваше мотора си. Винаги носеше предпазна екипировка. Той се уверяваше, че е в безопасност. Не можеше да поеме никакви рискове, тъй като очакваше малкото си момиченце. Но сега никога няма да го подържи в ръцете си”, пише фотографката Ким Стоун във Фейсбук.

“Животът му бе отнет само месец преди тя да се роди от някой, когото той смяташе за приятел. Казват, че ангелите говорят на бебетата, когато се усмихват в съня си и предполагам, че това е вярно”.

Ким Стоун споделя, че идеята за фотосесията е била на бабата на Обри, която е съседка на фотографката. “Правя такива снимки често, но наистина изпитах нужда да се моля преди сесията. Бабата я запази за майката”, пише тя в блога си.

“Милата майка е наистина разстроена. Тя искаше да използва аксесоарите за мотор на таткото, нещо, което той обичаше. Аз направих снимката. Добра е, но не е перфектна. Споделих я в социалните мрежи с разрешението на майката и… стана много популярна”.

Майката на малката Обри, Катрин Сийбъл Уилямс, споделила, че е направила екранна снимка на страницата и я е принтирала, за да показва какво въздействие има Хеткор, дори и след като си е отишъл. “Всяка молитва от някого е едно тегло по-малко за мен… още малко мир за мен и една сълза по-малко за изплакване”, разказва тя на фотографката.

25-годишният Хектор гордо е очаквал промените в близкото си бъдеще, преди да почине. “Той споделяше любовта си към моторите с годеницата си и планираха семейни пътувания и разходки, след като Обри стане достатъчно голяма. Винаги носеше предпазна екипировка, тъй като за него бяха важни безопасността и даването на добър пример.”, пише в страницата на семейството.

“Той в никакъв случай не искаше да поема риска, заради момиченцето, което очакваха заедно с Кралицата до него. За съжаление, той и неговото семейство бяха лишени от това бъдеще, когато някой, когото той смяташе за приятел, отне живота на Хектор, месец преди Обри да се роди”.

Сега Обри и майка й Катрин трябва да поставят на място парченцата на живота си и да се справят с ежедневните битки без него.