Австралийската шампионка по танци на пилон Клео "Урагана" отнесе тренировките за бременни на друго ниво, когато решила да продължи да танцува и по време на бременността си. Живеещата в Лос Анджелис 36-годишна дама споделя, че е доволна, че не е захвърлила токчетата си напълно и се наслаждава на това да заснема "гъвкавата си бременност" всеки изминал месец. А само три месеца след раждането на възхитителния си син Джон Роко през Март, Клео се върна на пилона.

В неделя Клео сподели видеоклип, на който танцува на пилона, за да информира последователите си за своя напредък. "На пилона малко повече от 3 месеца след раждането. Това не е шега. Наистина е трудно. Но просто трябва да бъда последователна. Поглеждайки назад, вероятно не трябваше да ям толкова много сирене и сладолед, хаха", пише тя под клипа. Във видеото Клео е облякла латексов костюм и високи токчета и демонстрира серия от впечатляващи движения.

Клео обаче споделя, че да се завърне на пилона е било доста по-трудно, отколкото си е мислела. "Докторът ми каза, че съм в добро състояние след раждането и се завърнах на пилона възможно най-скоро", казва тя. "Водих един курс, който беше толкова претъпкан, че имаше по три момичета на пилон и се чувствах ужасно, защото сред аудиторията имаше много момичета, които знаеха коя съм. Беше доста обезкуражаващо, ако трябва да бъда честна. Водих и индивидуален клас, като не можах да се справя с всичко, което момичето ме помоли. Не можех да се спусна с главата надолу, а кожата ме болеше ужасно - сякаш никога досега не бях танцувала".

Клео споделя, че се е двоумяла дали да сподели видеоклипа. "Бях притеснена какво ще си помислят хората за мен, защото би трябвало да съм професионалистка, а погледнете ме. Но когато споделих клипа, се почувствах много по-добре", разказва тя. "Всички ме подкрепяха и много от последователките ми откриваха себе си в това, което преживявах. Много известни личности публикуваха снимки на плочките си след раждането, но аз не съм такава. На хората им харесва това и ме мотивира да видя как се чувстват другите жени. Не искам да се подготвям за състезание скоро, но ми се иска да мога да прилагам и по-сложните техники".

Клео също се обръща и към тези, които са критикували решението й да танцува по време на бременността, тъй като са смятали, че това крие риск за здравето на неродения й син. "Не съм правила нищо откачено - просто високи повдигания на крака и шпагати - но хората смятат, че това е опасно и критиките им са нелепи", пояснява Клео. "Джон е невероятен. Той е напълно щастлив и здрав, усмихва се и се смее - просто е перфектен", гордее се майката. "Хората направиха положението доста трудно като ме критикуваха за това, че нося високи токчета, но всичко, което правех, беше безопасно. Беше забавно и ме караше да се чувствам добре - а и ми е по-комфортно, когато нося токчета".

В края на юни Клео споделила снимка, на която прави шпагат, дни след като писала в блога си колко е трудно да се завърнеш към пилона след бременността. "Никога не бих си помислила, че силата ми ще отслабне толкова и ще кача толкова килограми. Всъщност се върнах изцяло на ниво "начинаещ", пише в своя блог Клео. "Дори когато за първи път започнах да тренирам на 27-годишна възраст, бях силна и във форма, затова и бързо напреднах, за разлика от другите. Този път? Не чак толкова."

По време на бременността си, Клео обяснила, че иска да има семейство, но с кариерата си на инструктор, танцьор и състезател по танци на пилон, това не е било възможно. "Близо 10 години по-късно обръщам поглед назад към пътуването ми - спечелих две австралийски титли, обиколих света, създадох успешна марка, управлявах компания, а сега съм и майка на едно красиво и здраво момче", пише тя.

Клео смята, че това, което е загубила си е заслужавало за сметка на това, което е спечелила, но настоява, че не го е загубила завинаги. "Ще се завърна дори и да отнеме 2 години, за да бъда толкова добра, колкото ми се иска, ще се наслаждавам на пътуването и съм сигурна, че ще има (а и вече имаше) няколко сълзи от безсилие по пътя".

"Знам, че родих съвсем скоро, но като гледам клипове и снимки на жени, които току-що са родили и вече правят най-сложните стойки, направо не ми се вярва! Не мога дори да се преобърна. Не мога да стоя на ръце. Съпругът ми постоянно ми напомня, че съм създала човешко същество, но хей, аз би трябвало да бъда професионален спортист!".

В късния етап на бременността си, Клео написала статия в блога си, в която обяснявала защо е избрала да продължи да танцува. "Този живот, макар и невероятен, бе нещо, от което трябваше да се откажа, но бях щастлива и напълно готова за това", споделя Клео.

"Танците на пилон ми дадоха много, ако вие също сте танцьорка, можете да разберете за какво говоря. Обичам токчетата, оскъдните облекла, които ме плашеха в началото, чувствените движения, атлетизма... всичко, свързано с танците", споделя Клео.

Клео споделя, че е обичала бременността си, но не се е чувствала секси.
Жена - определено, женствена - да, уверена - да... но секси? Твърдо "не"! Клео разкрива, че е качила почти 22 килограма и споделя, че когато се е поглеждала в огледалото, е обичала това, което вижда, но по различен начин от преди.

"Съпругът ми ме вижда по различен начин, сега съм майката на неговото дете и напоследък само ме целува и гали, вместо да правим това, което ме забремени на първо място! Секс!", пише тя. "Колкото и да се наслаждавах на пътешествието, подготовката за майчинството, това да гледам как корема ми расте... бях жадна и обичах чувството да обуя токчетата си, да пусна секси песен и да танцувам на пилона... само за да се чувствам секси отново".

Тя казва, че това й е помагало да се чувства секси отново, но в същото време обяснява, че приема бременността си много сериозно. "За да бъда честна, по-тромава съм, когато съм боса у дома, отколкото когато съм в студиото на високи токчета. Също така напълно спрях да правя трикове с преобръщане и каквито и да е движения във въздуха още от началото на бременността си", пише тя.

Клео също обяснява, че макар и хората да твърдят, че бременната жена на пилона се отнася с неуважение към тялото и бебето си, тя казва, че по този начин се чувства секси. "Всички жени искаме да се чувстваме секси и това е начина да се почувствам така... ДА! Да се преоблека като полицайка в 20-сантиметрови токчета и да позирам за снимка или пък да правя шпагат... ДА... момичетата просто искат да се забавляват!", пише Клео.