Жана Романова, млада руска фотографка, наскоро засне впечатляваща фотосесия на име „Очакване“, в която фотографирала спящи бъдещи родители.

Тя започнала да снима очакващите двойки на най-личното и интимно място за тях – спалнята им – рано сутрин, когато спели дълбоко или подремвали. В това време фотографката най-добре разбирала чувствата и настроенията на двойките, които се подготвяли за важното и вълнуващо събитие.

Проектът се състои от 40 снимки, които представляват 40-те седмици на бременността. Жана признава, че не познавала добре моделите, но била изумена от доверието, което й гласували тези хора, позволявайки им да остане в апартаментите им и да заснеме подобни интимни моменти.

Идеята за проекта се родила съвсем случайно. Жана помагала на свои приятели, които очакват дете, да направят ремонт в дома си, а близо до спалнята им имало стълбичка. На сутринта тя заснела няколко кадъра на спящата двойка само за спомен.

„Имаше нещо очарователно и магическо в позите и симетрията на телата им“, казва фотографката. Тези красиви интимни снимки на спящи бъдещи родители ни впечатлиха истински. А вас?