Коса с цвят на скъпоценен камък - коя дама не мечтае за такъв? А какво ще кажете за това, че именно тази тенденция, ще диктува света на модата през идния сезон? Представяме ви косата с ефект “тигрово око” или иначе казано боядисана в нюансите на едноименния камък - златисто, карамелено до червеникаво-кафяво. С зашеметяващата си красота, камъкът Тигрово око се е смятал за талисман в древността срещу несгоди от всякакъв характер. Именно той е новото вдъхновение на най-големите имена в модата, които създадоха нов стил в боядисването на косата, за да променят изцяло представата на дамите за най-модерното през идната 2017-та година. 

Първата дама, която избра тази тенденция за своята коса, бе не коя да е, а самата латино дива Дженифър Лопес. Нейният пример малко по-късно последваха и Джесика Алба, Кейт Бекинсейл и Джоан Смолс.

Добрата новина при тази техника, е че тя се прави в пъти по-лесно от нашумелия преди време балеаж и следователно е по-евтина! 

Автор на новите меки цветове и изобретател на "тигровото око", е британският стилист Corey Tuttle, който казва: "Исках момичетата да опростят живота си и въз основа на играта между преливането на кафявите и руси тонове, внезапно осъзнах, че това е необходимо. Моята версия е еднакво подходяща както за блондинки, така и за брюнетки, просто трябва да намерите точната формула. Това означава, че на по-тъмните коси ще отиват повече кехлибарени и медени оттенъци, които постепенно изсветляват в посока от корените към върховете. При блондинките е обратното: постепенно потъмняване в нюанси на елда, мед и млечен шоколад."