Ако се нуждаете от прегръдки на Свети Валентин, можете да се отправите към квартал Челси в Ню Йорк, където да се срещнете с Лобутина - известното прегръщащо куче на Ню Йорк, което има над 58 000 последователи в Инстаграм. Голдън ретривърът, който е кръстен на прочутия френски дизайнер на обувки, прекарва по два часа на ден, прегръщайки хората, които среща по време на разходката си. “Това не е обикновена разходка”, казва 45-годишният й собственик Фернандез Чавез. “Това е разходка с прегръдки”. И добавя: “Много хора казват, че тя е направила денят им по-хубав. Например ако са имали лош ден в работата, това е било всичко, от което са се нуждаели”.

Всичко започнало около Свети Валентин 2014, когато Лоби започнала да държи ръката на собственика си, след като той приключил връзката си. “Тя започна да се изправя и да държи ръката ми с две лапички, а сред това да ги кръстосва”, разказва Фернандез. “Спомням си, че се шегувах с приятелите ми, че поне ще има чия ръка да държа на Свети Валентин”.

Сега Фернандез осъзнава, че не само той, но и целият свят се нуждае от любовта, която кученцето му предлага. Той дори приема предварителни уговорки по имейл.