През последните години гримьорът Анар Агакишиев не спира да ни изненадва със своите трансформация. 32-годишният азербайджанец редовно подмладява клиентките си и в най-драстичните случаи смъква десетилетия от лицето им.

Анар умее да изличава бръчки и да прикрива тъмните кръгове и петна дори от лицата на най-възрастните си клиентки. Някои от тях са на 80 години, но едва ли бихте им ги дали, ако ги видите с грим.

След намесата му повечето му клиентки изглеждат като съвсем различни жени и затова много хора го обвиняват, че използва Фотошоп, за да прикрие най-дълбоките бръчки. Анар обаче се кълне, че това не е така и за трансформациите използва грим, перуки, изкуствени мигли и понякога цветни контактни лещи, но никога не обработва дигитално снимките.

Преди да стане гримьор Анар е учил медицина, но прекъсва много скоро. Намира си работа като фризьор, но се запалва по гримьорството. След това отива в Москва, където взима частни уроци за гримьор. По-късно започва да посещава уъркшопове и курсове из Германия, Италия и Испания. Когато добива увереност в уменията си, започва свой бизнес в Азербайджан и много скоро най-големите звезди в страната са привлечени от таланта му.

Анар започнал да гримира по-възрастни жени, когато негова приятелка на 60 и няколко години го помолила да я гримира за сватба.

„Той я гримира и напълно я преобрази“, казва неговият мениджър. Така Анар започва да гримира възрастни жени все по-често и да споделя техните трансформации, всяка от които отнема около два часа.

„Той е много амбициозен и винаги търси нови предизвикателства, затова се стреми да ги направи поне 10 години по-млади“, допълва мениджърът му.

Вижте някои от трансформациите на Анар в нашата галерия.