Моментът, в който булката върви към олтара, е винаги емоционален. Но в случая на тази булка този миг е бил много повече от скъп спомен, за Джаки Гончър пътят до олтара е бил истинско изпитание и проверка на силата на духа ѝ.

Джаки се парализира от врата надолу, когато е едва на 17 години. При злополучен скок в плувен басейн, тя си чупи врата. Докторите са убедени, че Джаки никога повече няма да може да ходи. Но младото момиче не се предава и само 6 месеца по-късно тя вече може да стои изправена, макар и съвсем за кратко. Въпреки че опровергава мрачните прогнози, през следващите 8 години Джаки разчита предимно на инвалидната си количка.

Преди инцидента Джаки била активна спортистка, затова ѝ било толкова трудно да свикне с мисълта, че повече няма да тренира: „Ходех на фитнес, но толкова се ядосвах, че не исках повече да се връщам. Стараех се да правя упражнения, но винаги се провалях и започнах да изпитвам отвращение към себе си,” разказва Джаки.

Една година преди сватбата си Джаки решава да пребори себе си и си поставя една цел - да извърви пътя до олтара сама, без помощта на инвалидната количка. Тя не просто успява да го постигне, но дори се развихря на дансинга.

Виж трогателната церемония в нашата галерия.