Близнаците, родени в новогодишната нощ, придават ново значение на съперничеството между братята и сестрите.

Само в САЩ са се родили 4 двойки близнаци с такава разлика помежду си, че едното близначе се е появило на бял свят през 2016, а другото – през 2017. Семейства от щатите Аризона, Джорджия, Юта и Калифорния са станали свидетели на феномена.

Родителите Хуен Нгуен и Ник Кридъл от Клиърфийлд, Юта, приветствали своите момченца-близначета.

Те били родени със спешно секцио един месец по-рано – терминът на Хуен бил чак на 4 февруари. Но майката се почувствала зле на семейно барбекю и била откарана в болницата, където й било съобщено, че трябва да роди възможно най-скоро.

Синът им Джеймс се родил в 23:59 в събота, 31 декември 2016, а братчето му Матю се появило в 00:01 в неделя, 1 януари 2017 година.

Джеймс тежал само 2.200 килограма и бил висок 47 сантиметра, а Матю бил с мерки 2.500 килограма и 48 сантиметра.

„В утробата Матю беше по-голям и палав, винаги риташе и се движеше“, разказва таткото Ник. „Джеймс беше по-кротък и се радваме, че той е „баткото“ и ще напътства малкото си братче“.

Холи и Брандън Шей от Глендейл, Аризона, приветствали близначетата си Сойер и Еверет съответно в 11:50 на 31 декември и 12:01 на 1 януари.

Холи споделя, че това било „перфектното раждане“. Съпругът й добавя „Еверет е доста упорит – държеше се до полунощ“.

За втора поредна година в Сан Диего, Калифорния се раждат близначета в различни години.

Две момиченца се родили 11:56 на 31 декември и 00:00 в първия ден от новата година.

В Джорджия пък едно момиченце се родило в 11:20 в събота, а час по-късно се появило и братчето й. Момченцето все още е в спешното отделение, но скоро ще се присъедини към майка си и сестричката си.

Невероятно, нали?