За първи път той стана известен със своя бебешка снимка, на която прави жест със свит юмрук, показващ постигане на успех и бе наречен „Успешното дете“. Но славата на вече 10-годишния Сами Грайнър от Флорида, САЩ, наскоро бе използвана по много различен начин – за спасяване на живота на татко му. Когато майката на Сами го заснела през 2007 година, държейки шепа пясък на плажа, тя не предполагала, че 11-месечното хлапе ще стане Интернет сензация.

Снимката бе използвана за хиляди картинки, но има и една тайна, която не е известна на Интернет потребителите – Сами всъщност неволно „похапва“ пясък на кадъра.

През 2006 бащата на Сами – Джъстин се разболял и преживял пълна бъбречна недостатъчност през 2009, което го принудило да започне диализа.
Шест години по-късно му било съобщено, че се нуждае от трансплатация.
Семейството опитва да събере парите чрез Интернет сайт за дарения и когато някои потребители осъзнали, че това е бащата на „Успешното дете“, били събрани повече от 100 000 долара само за няколко дни. Всички тези пари ще бъдат използвани за грижи, последващи операцията.

През август 2015, господин Грайнър успешно преминал операция по трансплантацията.

Макар и Сами да е щастлив, че славата му е помогнала за добра кауза, той не би искал да става Интернет сензация отново и се радва, че това се е случило само веднъж.

Майка му споделя, че го оставя да има последната дума по отношение на появата си в медиите и интервютата: „Бяхме помолени да участваме в телевизионна игра, в която хората трябва да познаят с какво си известен, но Сам не искаше, затова им отказахме“. „Не искам да се показвам по телевизията, освен ако не е само снимката“, споделя Сами.

Той иска да бъде помнен с нещо повече от кадъра – малкият Сами мечтае да стане художник.

10-годишното момче споделя, че е дразнещо, когато хората го виждат и иска да позира по същия начин, но доброто надделява над лошото.

Той разказва: „Наистина съм щастлив, че съм известен, защото ми допада, че това харесва на хората, допада ми, че правя хората щастливи, когато са тъжни. Също така съм много щастлив, че все още имам татко!“.