Днес ще си поговорим за най-ярките испански актьори, които покоряват не само с таланта си, но и с неистовата си харизма.

Испания без съмнение е една от най-красивите страни в света. Известна е със своите заразителни фестивали (като La Tomatina - годишен празник, който се провежда през последната седмица на август в испанския град Буньол; десетки хиляди участници идват от цял свят, за да участват в битка, в която доматите служат като „оръжие“), архитектурните шедьоври на Антонио Гауди и смъртоносните битки с бикове. С такава богата култура и традиции не е чудно, че днес Испания е „ковачницата“ на велики таланти. По-специално, тази слънчева европейска страна е прославена от актьори, които печелят признание не само в родината си, но и в далечен Холивуд.

Някои от тях са изминали дълъг път от появяването си в местни филми до получаването на наградите „Гоя“ (испанския еквивалент на Оскарите) и дори наградите на Академията. Припомняме си най-горещите испански актьори, пред които се прекланя съвременното кино в галерията: