Историята на новородената Луна Фенер докосна сърцата на милиони през март 2019 г., когато тя се появява на бял свят.

Момиченцето се ражда с рядко рождено петно. Вроденият меланоцитен невус, който е под формата на "маска на Батман", се дължи на аномалия по време на ембриогенезата. Така, огромният родилен белег измъчва 3-годишната Луна и нейните родители от раждането ѝ до преди месец, когато екип от вещи онколози оперират малката героиня в Краснодар. 

„Хората неведнъж са казавали, че е грозна и заразна“, споделя майка й, "но тя е най-прекрасното, истинско и красиво нещ в живота ни!", допълва тя през сълзи.  

Въпреки факта, че общият разход по лечението на Луна струва в пъти по малко в Русия, отколкото в САЩ, семейство Фенер няма достатъчно средства да плати за процедурите. Но точно тогава се случва чудо: хора от цял ​​свят помагат и се отзовават на семейството и само няколко месеца след обещанието на руските лекари, Луна и майка й се местят в Краснодар.

Към днешна дата 3-годишната Луна Фенер е претърпяла 8 операции: както лазерни, така и кожни. Последната процедура бе успешно извършена през октомври. Според онколозите Луна се справя доста добре с всички процедури и започва да тича и скача само два часа след упойката. Сега на малкото момиченце й остават само няколко козметични процедури за изглаждане на белезите, след което ще може да се върне у дома в Америка.

 Истинска малка героиня!