Кристи Перез има голям опит в заснемането на раждания, но точно това изненадва и нея. Не само че раждането е особено емоционално, но родилката е собствената ѝ сестра.

По време на бременността майката страдала от хиперемезис гравидарум – тежко, непрекъснато и изтощително гадене и повръщане. Нейният съпруг бил до нея през цялото време, включително и по време на четирите пъти, в които съпругата му трябва спешно да постъпи в болница заради изтощение.

Двойката помолила Кристи да документира кулминацията на тези мъчителни месеци.

 „Този път нещата бяха различни, защото клиентката беше малка ми сестра, казва Кристи. Гледах я как преминава през ада. Постоянно я болеше, можеше дори да умре по време на бременността. Нямаше как да знаем преди това, че може да развие хиперемезис гравидарум, нямаше симптоми преди бременността. Гледах я как се бори, за да даде живот на една невинна душа. Гледах и как съпругът ѝ се измъчва от безпомощност почти цяла година. Емоциите в стаята бяха невероятни.“

Снимките са наистина въздействащи, особено онези, на които младият баща плаче. Всеки, който види тази снимка, ще си каже, че мъжът плаче от радост, защото синът му се е родил. Но истината е друга. Вижте я в нашата галерия.