Често, когато открием човека, с когото се разбираме, прекарваме много време заедно и обичаме, съвсем естествено ни се приисква да заживеем с него. Но, когато и двамата имаме деца, това може да се окаже предизвикателство. Как се процедира в този случай?

Една жена вдъхнови разговор за нетрадиционни семейства, след като разкри в социалните мрежи, че тя и партньорът й живеят в отделни апартаменти в една и съща къща, всеки със своите деца.

38-годишната Шели Хънт и двете й деца споделят дом с партньора й Питър Върдж и трите му деца. Но докато може да се каже, че те живеят заедно, всъщност може да се твърди и обратното. Шели и нейните деца са отседнали в единия апартамент, докато Питър и неговите са в другия.

По-рано този месец Шели сподели начина на живот на семейството си в TikTok и то бързо набра огромна популярност, набирайки над 5 милиона гледания. Във видеото жената обяснява мотивите зад преместването в дом с два апартамента и как цялата ситуация „смесено семейство“ се получава за тях.
Шели обяснява, че тя и Питър са се договорили, малко след като са станали двойка и двамата са планирали да си купят дом. „Преживях пожар в къщата и развод и много последващи премествания/преходи и се надявах да се уредя с децата си в дългосрочен план“, каза тя. 

„Връзката ни беше от съвсем скоро, така че да живеем заедно с пет деца не изглеждаше мъдро нито за нас, нито за тях.“
В един от своите постове Шели споделя, че домовете с два апартамента са много по-разпространени в Канада, където живеят тя и Питър. 

„Когато открих това място, не можех да повярвам колко идеално е за две семейства. Можем да сме наблизо, но имаме собствени семейни пространства. Още след първия оглед решихме да купим къщата. Това доведе до това, че и двамата похарчихме по-малко пари за дом, отколкото ако бяхме купили поотделно." 

И двата апартамента имат собствена кухня и всекидневна. Този на Шели има две спални и една баня, докато апартаментът на Питър има три спални и две бани. Единствените общи пространства са коридора и пералното помещение. Всеки апартамент има и отделен вход. Шели споделя, че тя и Питър са напълно разделени, когато прекарват време с децата си, освен ако не планират нещо заедно като вечер на игри или вечеря. 

Що се отнася до разделянето на задълженията и разходите, Шели споделя: „Това е най-добрата част от този тип настройка: ние знаем точно за какво сме отговорни и сами се справяме с нашите си неща. Всеки от нас е отговорен за своите собствени деца и жилище. 

Моя отговорност е моите деца да са нахранени и готови за училище. Отговорността на Питър е към неговите. Почистваме собствените си пространства. Понякога се молим за помощ, но винаги е с уважение и е точно това: молба. 

Двойката има отделни финанси. „Апартаментът на Питър е по-голям от моя, така че така сме определили процента от сметките, които всеки плаща. Плащам 42% от ипотеката и комуналните и данъците. Той плаща 58%“, обясни тя. 

Шели не се съмнява, че така организиран животът им е укрепил връзката между нея и Питър, както и всяка една от връзките им с децата им. „Питър и аз започнахме със силна връзка и това определено запази уважението, любовта, вниманието и романтиката. Нашата комуникация е невероятна, защото отново няма много място за неизказани очаквания и разочарование!” 

„Изумена съм от връзката, която имам с децата на Питър и как всички деца се зарадваха на идеята. Те веднага решиха, че сме семейство и започнаха да използват изразите „доведен брат“ и „доведена сестра“. Това беше нещо, което те инициираха и никога нещо, което ние им натрапвахме. Обичам способността им да приемат нещо нетрадиционно и да процъфтяват в него. Те не знаят как трябва да бъдат нещата, но разпознават щастието, здравето и любовта, когато го почувстват."

В галерията сме поместили няколко снимки на семейството, които показват какво означава една двойка да живее заедно, но в отделни апартаменти.