Изсипете 2 чаши вода в подходящ съд и оставете да заври. Прибавете 1/2 чаша нарязана червена киноа, 1/2 ч. л. сол и оставете отново да заври. Намалете градусите, покрийте съда и оставете да къкри 15 минути. Махнете похлупака, увеличете градусите и гответе, докато водата се изпари. В тиган загрейте 2 с.л. зехтин. Прибавете половин зелка и 1/2 ч.л. сол и гответе докато стане златисто, като разбърквате често. Прехвърлете в купа и повторете със същото количество продукти. След това изсипете в тигана 1 с. л. зехтин, прибавете зелето и киноата и увеличете градусите. Гответе докато киноата е достатъчно запечена. Махнете от огъня и прибавете маслини, настъргана кора от лимон, лимонов сок и нахут.