Принц Хари наследи не само кралската титла, но и травмите от миналото, които преплетени с настоящето му изглежда, че  може напълно да разрушат бъдещето му.

Събитие в стил "шок, сензация, скандал!" са публикуваните на мемоари на блудния принц Хари и то  не  само поради една причина: хитрите таблоиди получиха копие, преди книгата да бъде пусната в продажба, и веднага почерпиха обществеността с най-отбраните си моменти.

Автобиографията, наречена "Резерва" ("Spare"), е изключително откровена и тенденциозна, в собственото си тълкуване и интерпретация на събитията. А в детайлите и емоциите Принц Хари не се въздържа. Той не пропуска нито една "болезнена точка" - като се започне от думите, изречени от Чарлз към Даяна след раждането на втория му син: "Отлично! Даде ми наследник и резервен - така че работата ми е свършена". Тук се има предвид - "резервен" - в случай че нещо се случи с първородния наследник.

Всъщност, честно казано, позицията на "резерва" има предимства: престолонаследникът има солидни задължения и отговорности, докато вторият има предимно права и възможности. А Хари ги използваше безразсъдно, като  винаги се забъркваше в скандални истории, по някакъв начин се опозоряваше, без да получи подобаващо наказание или специално осъждане.

Подробностите, които той щедро споделя в книгата, засягат не само "мръсните ризи" на кралския дом, но и неговите собствени. Каквато е историята за загубата на девствеността с една възрастна дама буквално на открито поле или обрязването. Понякога дори се отнасят до "секретни материали" - да речем, историята за това как принцът като боен пилот е убил 25 талибани по време на войната в Афганистан. Бившите му сътрудници сериозно предполагат, че той има посттравматично разстройство.

Вижте в галерията още скандални факти, които научаваме от книгата на Хари: