Принц Хари сподели повече подробности за детството си и отношенията си с принца на Уелс в своите експлозивни мемоари. В книгата "Резерва" 38-годишният херцог на Съсекс споделя, че е израснал със съзнанието, че е създаден да дари орган на по-големия си брат, 40-годишния принц Уилям, ако той има нужда от това.

“Аз съм се появил на бял свят в случай, че нещо се случи с Уили” - пише той и заяви, че родителите, бабите и дядовците му дори са наричали него и брат му "наследник" и "резерва" като форма на "съкращение".

Той описва живота си като "мисия да предлага разсейване, забавление и, в случай на нужда, резервна част", като например бъбрек, кръвопреливане или костен мозък.

Хари, който е с две години по-млад от принц Уилям, обясни как идеята за "наследник" и "резервен" се е утвърждавала през целия му живот.

Той каза, че тази идея, да бъде на този свят само в случай, че нещо се случи с Уилям, му е била "пределно ясна" от ранна възраст и е била "редовно подсилвана" през целия му живот.

 

След това бащата на две деца разказа анекдот от времето, когато е бил 20-годишен и е чул историята за "предполагаемите думи" на баща му към майка му, принцеса Даяна, в деня на раждането му.

Твърди се, че крал Чарлз III е казал на съпругата си: "Чудесно! Ти вече ми даде наследник и резервна част; аз си свърших работата.

На друго място в сензационната книга принц Хари нарушава кралския протокол и обсъжда болките във врата и гърба на баща си. Описвайки подробно здравословните проблеми на крал Чарлз, херцогът на Съсекс пише за това как баща му се бори с "постоянни болки във врата и гърба", за които отчасти допринасят старите му травми от поло.

Хари също така описа няколко бомбастични разкрития за брат си Уилям, включително как той се е "отдръпнал" от прегръдката на Меган по време на неловката им първа среща.