Колко пъти сте чували израза „това е мъжка работа“? Обзалагаме се, че много и вече ви е писнало от него. Калифорнийският фотограф Крис Крисман мисли по същия начин. В новия си проект – „Женска работа“, той е заснел няколко жени с „мъжки“ професии, които вършат работата си с гордост и я вършат добре.

Историята на фотографския проект започва през 2016 г., когато Крис чува от своята агентка, че нейна приятелка е станала месар. Тогава Крис осъзнава, че никога не е срещал жена месар. След като я заснема, Крис решава да потърси и други жени, които са избрали професии, типични за мъжете. От фермери през пожарникари до ковачи – нищо не може да спре тези жени.

Крис се надява да добави още жени към проекта, защото смята, че има още какво да покаже. Фотографът е баща на две деца, включително и на малка дъщеря. Той я насърчава да мечтае без граници и да преследва мечтите си, независимо дали останалите ще ги сметнат за нетрадиционни.

Ние смятаме, че и жените, и мъжете не бива да поставят рамки на мечтите си. Вижте интересните портрети на Крис Крисман в нашата галерия.