Тези яйца ще направят твоя Великден много по-пикантен! И не се изненадвай, когато това предястие изчезне за секунди – всички го обожават! Разбира се, ако не обичаш люто – зелените сладки чушки също са опция.
Време за приготвяне: 40 минути
Рецептата е за 24 дяволски хапки.
Съставки:
- 12 яйца, добре е да са по-стари, за да се белят по-лесно
- ⅓ ч. майонеза
- 60 г крема сирене
- 1 с.л. бял оцет
- 1 ч.л. кафява захар
- 3 зелени люти чушки (или повече – според размера им), обикновено тази рецепта се прави с халапеньо, но и българските чушки са достатъчно добри.
- Перата от два зелени лука, нарязани на ситно
- 6 парчета бекон, пържени и нарязани
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Яйцата трябва да са твърдо сварени. Изчакай ги да изстинат добре и ги обели.
- Срежи всяко яйце на две и махни жълтъка му.
- Сложи всички жълтъци в една купа, прибави към тях майонезата и крема сиренето. Бъркай, докато станат на хомогенна, гладка смес. Прибави оцета и кафявата захар. Поръси със сол и пипер на вкус.
- Махни семената на чушките. Нарежи една от тях на ситно и я прибави към жълтъците. След това нарежи перата на единия лук и също ги добави към сместа.
- С малка лъжичка напълни яйцата.
- Нарежи останалите чушки на кръгчета. Сложи по едно кръгче на всяко яйце.
- Накрая сложи отгоре бекона и перата на другия зелен лук.
Добър апетит!