Стотици от читателите на Dama.bg взеха участие и дадоха своите отговори. Жури избра най-оригиналните и нестандартни отговори, които ще спечелят награда.
Ето и кои са победителите:
Тайни съставки при приготвянето на палачинки:
• Добрияна Скленарова печели комплект от 6 бр. десертни вилици Делимано
"Използвам кокосово масло за приготвянето им. Хем е по-здравословно, хем има лек кокосов аромат. Е, понякога се изкушавам и директно да си добавя кокосови стърготини в пълнежа на сладките палачинки."
Без какво не може една порция палачинки:
• Цвета Германова-Христова печели кухненска престилка Делимано
"Не може без:
- красива чиния,в която да бъде поднесена
- най-вкусната плънка (за мен сладко от ягоди или череши)
- без човек за когото да приготвите порцията, защото без капка любов да бъде най-вкусната е невъзможно"
• Дафинка Йоргова печели кухненска престилка Делимано
"Първо не може без любов да ги направиш.
Второ не може без плънка да ги навиеш.
Трето не може без приятели да ги похапнеш."
• Катрин Попова печели кухненска престилка Делимано
"Кравата издуй рано сутринта,
От кокошките вземи златни яйчица.
Чаша мляко в купа ти служи,
Едно яйчице към него добави.
Бъркай бъркай здраво ти,
Пък едно прахче ванилия сложи.
Чаша брашно вземи,
внимателно към всичко я смеси.
Тигана да се грее го сложи,
С малко оливце го намажи
Стане ли сместа като боза да тече,
гребни с черпака и сложи да се пече.
Айде че съм вече гладен,
сладки или солени,
вървят сутрин обед вечер през нощта,
сладко си хапни, глада пропущи."
Нестандартна рецепта за палачинки:
• Марияна Георгиева печели кулинарна книга „В кухнята с Камелия Воче“
"Палачинка с череши
1ч.ч. прясно мляко, 250-300 г брашно, 2 яйца, щипка сол, 750г череши, захар, мазнина
От млякото, солта, яйцата, брашното се разбърква смес за палачинки. Половината от нея се сипва в намаслена тава, върху тях се изсипват изчистените от костилките череши, посипват се със захар, а отгоре се сипва втората част от сместа. Пече се 40 минути на средна температура, нарязва се на парчета и се сервират, посипани със захар."
• Владимир Станев печели кулинарна книга „В кухнята с Камелия Воче“
"Диетични палачинки.
Диетичните палачинки са едно разумно решение за здравословно хранене. Те се както вкусни, така и полезни.
12 бр. яйца/ 2350 гр. кисело мляко / 31 ч.л. сода бикарбонат / 440 гр. трици"
• Галина Фотева печели кулинарна книга „В кухнята с Камелия Воче“
"Моята любима рецепта,която преди време открих и не спирам да ги приготвям - ПАЛАЧИНКИ ОТ ТИКВИЧКИ
Продукти: 3 яйца, 5 с. л. олио, 300 мл. прясно мляко, тиквички около 250 гр., сол, черен пипер, копър, пресен чесън, 1 ч. ч. брашно / количеството зависи от големината на яйцата и колко воднисти са тиквичките, следете каква ще ви е консистенцията на тестото, трябва да не е прекалено гъсто, за да се разлива лесно/. За плънката може да се използва топено сирене или шунка. Настъргва се тиквичката на едро ренде, после се нарязва копъра и чесъна на ситно, добавят се разбитите яйца, мляко, брашно и олио. Сол и черен пипер на вкус. Слагаме малко олио в тиган за палачинки и загряваме! Слагаме около един черпак от сместа, зависи пак от тигана и обръщаме от двете страни. Върху съда, в който са палачинките, слагам капак, за да омекнат! И слагаме каквато искаме плънка върху всяка една палачинка.
Лесни и много вкусни!"
Честито на всички спечелили! Екипът ни ще се свърже с всеки от вас, за да уточни начинът, по който ще получите наградите си. Благодарим ви за участието.