Пътуването е задължителен елемент от списъка с желания на всеки човек, сочи проучване на американската асоциация AARP

Асоциацията установява, че 74% от родените между 80-те и 90-те години имат изготвен, така наречен списък с желания, следвани с 58% от поколението родени от 60-те до 80-те години и 46% за родените от 1946г. до 1964г. И при трите групи, над 69% от анкетираните са казали, че пътуването е основен компонент от списъка им

 

По-задълбочено проучване на групата родени между 80-те и 90-те години, показва точно какъв тип пътуване си представят те. Над половината анкетирани показват, че не целят екскурзия до определен град или атракцион, а посещение на дестинациите като цяло. 

Според изследването една от дестинациите се откроява най-много и това е Хавай. Около 18% от запитаните от тази възрастова група посочват Хавай като тяхна топ дестинация.

Островната верига Хавай, поддържа популярността си на топ дестинация с целогодишното си топло време, натурална красота, дива природа и известния сред местните "Алоха дух".

Друго скорошно проучване установи, че живеещите в Хавай, са най-щастливите хора от всички щати в САЩ. Може би вече е време всички да добавим тази дестинация в нашия списък с желания.

Посети най-желаната дестинация още тази година!