Като жена мога уверено да кажа, че животът на прекрасната половина от човечеството не е никак лесен. Да бъдете нежна, красива и женствена, но все пак достатъчно силна и борбена, за да се конкурирате за работни места с мъжете, е много трудна задача. Много от нас могат само да мечтаят за 8 часа сън през денонощието. Повечето жени страдат перманентно от различни заболявания, от нервно и физическо изтощение.

За да смекчим по някакъв начин нашата нелека съдба, ще ви подскажем кои привидно безобидни ежедневни навици вредят на нашето здраве в дългосрочна перспектива.

1. Твърде често използваме дезинфектанти

Ние често се храним навън, пътуваме в обществен транспорт и използваме обществени тоалетни. В такива ситуации ни спасяват дезинфектантите за ръце. Но ако прочетете внимателно състава на гела, ще забележите активната съставка триклозан, която убива полезните бактерии, като по този начин допринася за възпроизвеждането на микроорганизми, резистентни на антибиотици. Нарушавайки естествената микрофлора на кожата, вие сами се подлагате на риск от сериозни инфекции. Освен това кожата на ръцете се изсушава , което води до преждевременното ѝ стареене.

2. Чести промивки

Желанието да бъдат чисти, тласка жените към недобре обмислени постъпки. Никога не правете промивки без лекарско назначение! Нашата репродуктивна система се почиства по естествен път, но нарушаването на микрофлората, което е неизбежно, след промивки и фанатично миене на гениталиите може да доведе до инфекциозни и възпалителни заболявания.

3. Рядко сменяте превръзките

Нали не искате да си лепнете инфекция заради такива глупави икономии?

4. Носите стегнат сутиен

Всеки сутиен пристяга гърдите и гръдния кош, нарушавайки кръвообращението в тази част на тялото. Това може да доведе до тежки последици, така че се отнасяйте много сериозно към избора на бельо, ако е възможно - ходете без сутиен или с мек, дишащ сутиен без подплънки.

5. Използвате антиперспирант

Сега е трудно да си представим живота без тези малки флакони. Дезодоранти или антиперспиранти - незаменими в летните горещини. Но докато дезодорантът премахва неприятния мирис от пот и инхибира растежа на бактериите, то антиперспирантните блокират потните жлези и предотвратяват изпотяването като цяло. Ако не страдате от прекомерно изпотяване, те могат само да навредят, тъй като съдържат токсини (алуминиеви соли), които неизбежно попадат в кръвта. Изследвания са доказали, че антиперспирантите могат да причинят рак на гърдата.

6. Не почиствате грима през нощта

По този въпрос е говорено много, но жените често грешат, лягайки да спят гримирани. Разбира се, ако е само веднъж нищо няма да се случи. Но колкото и да сте уморени, намерете сили да почистите грима и кожата. Тя ще ви бъде благодарна.

7. Игнорирате слънцезащитните продукти

Колко пъти сме чували, че слънцезащитен крем е необходим не само на плажа, но също и във всекидневния живот. Но дали поради мързел или безразсъдство, много жени пренебрегват слънцезащитните продукти, излагайки кожата си на ултравиолетова радиация, която безмилостно я състарява. Може би в това се крие тайната на азиатските жени, които избягват слънцето и се пазят ревностно от него с чадъри.

8. Изстисквате пъпките

Желанието на всяка цена веднага да се отървете от пъпките може да предизвика сериозни инфекциозни заболявания - до отравяне на кръвта.

9. Пиете бутилирана вода

По-лоша вода от чешмяната може да бъде само бутилираната вода. В нея има антибиотици, които производителите добавят, за да не се разваля в продължение на години.

10. Спите със сутиен

Сутиенът нарушава циркулацията на кръвта. Но и защо да го правим по време на отдих, когато тялото ни се нуждае от почивка, за да събере сили?