Разхождайки се из най-известните в света мебелни магазини, ще забележите, че всички техни интериори имат няколко общи черти: те са оригинални, добре организирани и изключително уютни.

Решихме да потърсим методи за организиране на интериора, които използват интериорните дизайнери. Ето какво трябва да направите, за да изглежда домът ви максимално удобен и привлекателен, също като от корицата на списание.

Изберете правилния цвят

Цветът в стаята визуално променя помещението: например, благодарение на светлите тонове, дори най-малкият апартамент ще изглежда по-просторен. През последните години в много домове се наблюдава тенденцията "50 нюанса бежово". Да, този цвят изглежда аристократично, но не и ако става въпрос за целия интериор. Може да се даде предимство на синьото, лавандулата, мента, различни нюанси на сивото - всичко това ще изглежда не по-малко изискано и свежо.

Например, тук е експериментирано със сиви цветове.

Поставете цветни акценти

Гвоздеят на вашия интериор може да стане ярък акцент на фона на едноцветния дизайн. Това могат да бъдат възглавници, килими, абажури, картини, като цяло, всичко което ви харесва. Може да акцентирате не само с ярки цветове, но и с геометрични, абстрактни мотиви.

Не се страхувайте да експериментирате

Не се страхувайте да експериментирате, не само с мебели и аксесоари, но и с основните неща, като пода например.

 Само не забравяйте, че с "активен" под - другите елементи трябва да са повече или по-малко неутрални, за да не се превърне всичко в екстравагантна смесица.

Поиграйте с пространството

Да си поиграете с размерите на помещенията може не само с цвета. Например, огледалото също увеличава визуално пространството.

Изберете най-подходящото осветление

Колкото повече светлина, толкова по-добре. Можете да използвате напълно различни схеми за осветление: централна лампа, насочена светлина, лунички, настолни лампи, подово осветление и др.

Не забравяйте за декора

Чувствайте се свободни да използвате живи растения в интериора. Това ще добави свежест във всяка стая.

Всички възможни аксесоари под формата на меки завивки, декоративни възглавници, абстрактни картини, постери, минималистични часовници, цветни саксии, кошници с плодове и вази - всичко това ще добави мекота на интериора и ще съживи стаята.

Не прекалявайте

Най-добрият избор е традиционният таван с мазилка. Никакви многостепенни конструкции и корнизи!

Леглото

Единственото нещо, с което може да се прекали е леглото! Не забравяйте, че ако има легло в спалнята - то трябва да бъде царско. В допълнение използвайте одеяла, много възглавници и меки килими. Леглото трябва да бъде най-уютното място в къщата, за да може след като погледът ви падне на него, тялото да поиска да направи същото.