Тенденциите постоянно се сменят и това, което сме носили преди 5-10 години, днес може да ни изглежда толкова нелепо. И въпреки че личният стил е отражение на вашата индивидуалност и той не би трябвало да се влияе от всяка новоизлязла тенденции, хубаво е все пак да не живеем вечно в миналото.

Днес сме подбрали няколко дрехи и обувки, които за кратко са били модерни в миналото, но днес изглеждат евтино и неподходящо, за която и да е жена.

1. Велуреният анцуг

В началото на новия век Парис Хилтън беше забелязана с розов велурен анцуг, докато се разхождаше по магазините. Тогава тази дреха се превърна в нещо много модерно, почти задължителен елемент за гардероба на всяко модерно момиче. Но анцузите са създадени за тренировки и за мързелуване вкъщи. И не, няма официални анцузи! Днес велуреният анцуг изглежда напълно нелепо, ако го видим сред градския пейзаж.

Какво да носите вместо това: Стига да не отивате до бакалията отсреща, забравете за велурения анцуг. Ако искате да ви е удобно, изберете гащеризон, свободен костюм или просто прави дънки с тениска.

2. Зимна шапка с воалетка

Изобщо не разбираме на кого би му хрумнало да съчетае зимна шапка с воалетка, но наистина има такива чудеса. Шапките с воалетка са подходящи за изискани събития, но дебелите зимни шапки с мрежичка отпред изглеждат нелепо във всеки един момент.

Какво да носите вместо това: Всяка друга зимна шапка, която отговаря на стила ви.

3. Маратонки с високи платформи

Маратонките на платформи станаха много модерни през 2011 г. и в момента все още може да ги видите по магазините. И наистина те могат да изглеждат симпатично, но имат няколко недостатъка – първо, те изобщо не са толкова удобни, колкото обикновените маратонки, второ, правят краката визуално по-големи. Според нас няма смисъл да носите тази кръстоска между маратонки и токчета.

Какво да носите вместо това: Най-обикновени маратонки. На пазара има много видове и все ще намерите вашия. А най-хубавото е, че има маратонки, които са и практични, и много красиви.

4. Пухените елечета

Пухените елечета са доста непрактични в студеното време, защото не предпазва ръцете ви, а ако ще ги носите върху кожено яке, просто няма смисъл да обличате и двете. Такива елечета изглеждат още по-нелепо в топлите месеци.

Какво да носите вместо това: Стилно кожено яке или късо палто. Дълго палто за най-студеното време.

5. Много високи токчета на платформи

Високите токчета трябва да имат лека платформа, за да са по-удобни, иначе се усеща всяка неравност по пътя, но 20-сантиметровите токчета с огромни платформи изобщо не изглеждат стилно.

Какво да носите вместо това: Умерено високи токове.

6. Много прозрачните дълги поли

Дългите, леко прозрачни поли могат да бъдат много стилно решение за лятото, но не виждаме никакъв смисъл в онези, които са супер прозрачни и отдолу се вижда, че има още една мини пола. Такова съчетание повдига някой и друг въпрос – дали например не сте искали да облечете коса пола, но не сте били достатъчно смели? Нещата стават още по-лоши, ако прозрачната материя е от много ниско качество.

Какво да носите вместо това: Ако се притеснявате да носите къси поли, които са модерни в момента, заложете на непрозрачна макси пола или на малко по-късна разкроена пола, която изглежда класически и стилно.

7. Екстремно ниска талия

Едно време сякаш всички дънки бяха такива! Как въобще сме ги носили? Такива дънки не са нито практични, нито стилни, нито правят някаква услуга на фигурата ни, дори и да сме слаби и стройни.

Какво да носите вместо това: Дънки с висока или нормална талия. Онези с висока ще издължат краката ви.

8. Прозрачните найлонови блузи

Прозрачните блузи трябва да се носят с мярка и да са добре съчетани с подходящ сутиен, иначе изглеждат вулгарни и евтини. Най-нелепото нещо, което може да намерите, е прозрачно поло.

Какво да носите вместо това: Като цяло идеята на полото с дълги ръкави е да ни топли, затова просто заложете на обикновено поло от естествена и приятна материя. Тази елегантна дреха е винаги на мода.

9. Плетените безформени жилетки

Просто забравете за тези скучни жилетки, които имат магическата способност да ви състаряват и да развалят всяка визия.

Какво да носите вместо това: Носете дълги, отворени жилетки или обикновени дебели пуловери. Късите жилетки също носете отворени – ще изглеждат по-сладко.

10. Апрески

Преди няколко години ботушите тип апрески заляха магазините, а сега всички модни списания се надпреварват да ги отричат. Много често без успех, защото тези обувки са наистина удобни, нищо че са грозновати.

Какво да носите вместо това: Има доста удобни нормални ботуши или кубинки.