Някои работят цял живот, за да станат известни и уважавани творци, а други се сдобиват със славата съвсем неочаквано – за една нощ, лягат си като съвсем обикновени хора, а на сутринта откриват, че медиите се надпреварват кой първи да пише за тях. Как става така? Много просто – днес е много по-лесно да станеш известен с помощта на интернет и социалните мрежи. 

Днес ще ви разкажем 10 истории на хора, които неочаквано са станали известни благодарение на таланта си или на привлекателната си визия.

1. Ники Либърт

Една студентка от Лондон среща привлекателен строителен работник по улиците на Амстердам и решава да публикува снимката му в своя профил в Туитър. Много скоро чарът на Ники е забелязан от хиляди потребители и шумът около снимката осигурява на строителния работник договор с елитна модна агенция.

2. Бади Уинкъл

Тази стилна баба превзема сърцата на блогърите, когато внучката й публикува нейна снимка в Инстаграм. Днес Бади има над 3 млн. последователи и води доста забързан начин на живот: танцува най-редовно, често променя стила си и от време на време гостува в телевизионни предавания.

3. Емануеле Фазано

Един ден този млад музикант от Италия изпуснал влака си и от скука решил да посвири на пианото, което се намирало вътре в гарата. За негов късмет, изпълнението му е чуто от музикален продуцент, който го записва. Видеото стана изключително популярно в социалните мрежи и осигури на Емануеле договор със звукозаписна компания.

4. Нусрет Гьокче

Този турски готвач става известен благодарение на няколко видеа, в които се вижда с каква страст приготвя своите ястия. Днес профилът му в „Инстаграм“ има над 9 млн. последователи и световноизвестни звезди, като Леонардо ди Каприо, идват да видят номерата му в кухнята.

5. Аршад Кан

Това 18-годишно момче от Исламабад, Пакистан, стана известно, след като фотографка публикува снимката му в своя профил в Инстаграм. Снимката веднага събра хиляди харесвания и предизвика голям интерес към синеокото момче. Днес Аршад има подписан договор с голяма модна агенция и мечтае за кариера на филмова звезда.

6. Филип Дюма

След като се пенсионира, Филип решава да сподели няколко свои снимки в популярния сайт Reddit. Той попитал потребителите на сайта дали все още има шанс да се присъедини към модната индустрия. Неговият чар бил оценен високо не само от пишещите в Reddit, но и от модните агенции. Днес той има договор и най-накрая е изпълнил мечтата си да бъде модел.

7. Майк Варшавски

Д-р Майк от Ню Джърси стана известен покрай профила си в Инстаграм, където качва всекидневните си задължения в болницата. Много скоро младежът е обявен за „най-сексапилният доктор“ от сп. „Пийпъл“. Въпреки множеството предложения от модни агенции, Майк предпочита да си остане лекар, за което ние го аплодираме. Той използва популярността си, за да промотира здравословния начин на живот и да подкрепя дейността на няколко благотворителни организации.

8. Синди Кимбърли

Това момиче стана известно, когато Джъстин Бийбър публикува нейна снимка и попита феновете си „Боже, кое е това момиче?!!!“. Самоотвержените му фенове много бързо откриват момичето и се оказва, че тя е 17-годишната Синди – ученичка от Коста Бланка, Испания. По това време момичето работело като детегледачка, но днес има договор с модна агенция и няколко фотосесии зад гърба си.

9. Свен Отен

През 2013 г. Свен публикува видео в YouTube, на което показва своите магнетични танцови умения. Видеото събира над 43 млн. гледания и възможностите заваляват. Днес самоукият танцьор от Германия може да се похвали с няколко реклами зад гърба си и има собствено студио за танци.

10. Джеръми Мийкс

През февруари 2014 г. Джеръми Мийкс е осъден на 2 години затвор за притежание на незаконно оръжие. Полицейският участък, където е задържан Джеръми, публикува негова снимка в своята страница във Фейсбук и изведнъж той се оказва най-красивият престъпник в света. След като излиза от затвора, Джеръми получава няколко предложения от модни агенции и в момента прекарва свободното си време с други знаменитости.