Има задачи, които извършваме ежедневно, без да обръщаме внимание дали ги правим или не. Понякога е по-добре да погледнем на тези задължения от друг ъгъл. Разбира се, всички знаем как да вземем душ или да мием косата си, но дали го правим по най-ефективния начин?

Представяме ви 10 лесни начина за извършване на ежедневните ни задължения по по-бърз и правилен начин:

Как да мием косата си

Изсушете мократа си коса с памучна тениска вместо кърпа, за да не я накъсате. Използвайте пръстите си, за да масажирате нежно шампоана в косата и нанесете балсам само в краищата ѝ. Така ще измиете корените си, без да ги омазните.

Как да носим раница в градския транспорт

За да се предпазите от джебчии, докато сте в градския транспорт, по-добре е раницата да е пред очите ви.

Как да държим волана

Най-безопасното място за поставяне на ръцете е на 3 и 6 часа. Тази позиция предотвратява отварянето на въздушните възглавници, като по този начин предпазва главата и тялото ви.

Как да мием зъбите си

Не е нужно да покривате цялата четка за зъби с паста. В действителност се нуждаете само от една малка капка.

Как да сложим лепенка, когато имаме рана на пръста си

Срежете двата края на половина и ги залепете на пръста си на кръст. Така ще можете да правите каквото искате, без да се налага да бъдете прекалено внимателни.

Как да отпуснем прекалено стегнат сутиен

Ако сутиенът ви е твърде стегнат, дори когато размерът на чашата е правилен, използвайте удължител за сутиен, за да увеличите размера на лентата си.

Как да окачим тоалетната хартия

Най-удобният начин е да окачите рулото с откъснатия край, обърнат към стаята, а не към стената. По този начин ръцете ви няма да докосват плочките, по които може да има бактерии.

Как да поддържаме ръцете си чисти

Само дезинфекциращите гелове, които са съставени от не по-малко от 60% алкохол помагат. Мокрите кърпички не премахват всички различни видове микроорганизми. Единственият начин е да се измием с качествен сапун.

Как да вземем душ

Заради горещата вода, продължителното къпане изсушава кожата твърде много, което води до обриви и сърбеж. Оптималната продължителност на къпане е около 10 минути.

Как да избегнем грешки след фитнес

След като тренирате, телесната ви температура се повишава и е добре да се изкъпете със студена вода. Тя ще подпомогне процеса на възстановяване на мускулите ви и ще намали мускулната треска.

Упражненията карат мускулните ви влакна да се разтягат и използват гликоген за подхранване на тялото ви. Ето защо попълването на тези загуби възможно най-бързо е толкова важно. Яжте храна, съдържаща повече протеини и по-малко въглехидрати, не по-късно от 30 минути след тренировката.