Независимо към кое десетилетие ще насочим вниманието си, винаги ще открием някакви телевизионни клишета, които се случват прекалено често, та чак става досадно. 90-те години бяха страхотен период за телевизията и киното, но нека бъдем честни – и тогава имаше немалко клишета, които днес ни се струват доста нелепи.

Колко от тях си спомняте? Проверете с нашата класация:

1. Съседите играят огромна роля в живота на всеки човек

В реалността много от нас почти нищо не знаят за съседите си, освен името им (евентуално) и каква (ужасна) музика слушат. Но не така стоят нещата в телевизионните сериали. В тях съседите са важна част от живота на всеки човек и винаги има два варианта – или съседите са досадни лепки (като Марси от „Женени с деца“), или са страхотни приятели (като Джоуи и Чандлър в „Приятели“). Понякога пък съседите са досадните ти роднини, от които няма отърване (както е във „Всички обичат Реймънд“).

2. Всяко дете има къщичка на дърво

Толкова много деца в сериалите имаха такава къщичка, че нямаше как и  ние да не се размечтаем за такава.

3. Огромните домашни партита

„Готините“ хлапета в училище винаги правеха огромни купони с десетки гости (дори стотици) и това не им представляваше никакъв проблем. Естествено, накрая винаги някой се разкрещява, че ченгетата идват и партито набързо приключва.

4. Някой подправя пунша на партито

Друго парти клише от това време е, че на партито задължително има голяма купа с пунш и задължително някой го подправя със силен алкохол, така че дори примерните героите се изпонапиваха.

5. Бебетата се раждат винаги в най-неподходящия момент

Телевизионните бебета не просто изненадваха родителите си, а обикновено биваха израждани от други персонажи, които нямат никакви медицински познания. Просто като едно телевизионно бебе иска да се роди, то се ражда веднага и толкоз!

6. Плаващите пясъци дебнат от всички страни!

Ако съдим по екшън сериалите на 90-те, плаващите пясъци са съвсем реална опасност, пред която ще бъдете изправени поне веднъж в живота си.

7. Музикалните звезди

В много телевизионни сериали са се появявали прочути музиканти и певци. Например Boyz II Men в „Принцът от Бел-Еър“ или Боб Дилан в „Дарма и Грег“. В такива моменти се чува как публиката, гледаща епизода, крещи от възторг, а после задължително следва някой тогавашен хит.

8. Преувеличената радост от появата на всяка звезда

Днес записаният смях и реакциите на публиката хич не са популярни в телевизионните сериали, но през 90-те си бяха задължителни за всеки комедиен сериал. Смехът обикновено не ни правеше впечатление, за разлика от възторжените викове при появата на някоя звезда. Но, ако трябва да сме честни, и ние бихме се зарадвали, ако през вратата влезе Брад Пит.

9. Роднините винаги идват без предупреждение

Винаги най-досадните роднини идват без никакво предупреждение и обикновено остават поне няколко дни заради някакви драматични обстоятелства.

10. Билети за Никс

Ако действието на сериала се развива в Ню Йорк (което е валидно за много от сериалите), можете да сте сигурни, че поне веднъж някой от героите ще има добри места за мач на Никс.