За да разберем по-добре мъжете, днес решихме да разбием няколко всеизвестни мита за тях, в които обществото все още незнайно защо вярва...

Мит 1: Мъжете не са емоционални

Напълно грешно! Мъжете са емоционални, но са научени, че емоциите са синоним на слабост, а тя не е за мъжете. Момичетата са научени да се грижат за другите, да играят с кукли и да споделят как се чувстват. Момчетата играят с фигурки на екшън герои и видео игри, в които се насърчава издръжливостта. Половите норми и изразяването на емоции обаче днес са оспорени.

Мит 2: Мъжете мислят само за секс

Сексуалната стойност на мъжа традиционно се измерва със способността му да си ляга с жени, а жените се „спасяват“. Това несъответствие кара мъжете да преследват жените. Въпреки това, в повечето връзки жените искат секс точно толкова, колкото и мъжете. Когато една жена е обвързана, може да прави секс без осъждане. Мъжете, от друга страна, не искат да се подлагат на натиска да преследват жени с такава цел и се „укротяват“ във връзка.

Митът 3: Мъжете не обичат жените да печелят повече от тях

Доказано е, че жените печелят значително по-малко от мъжете на една и съща позиция, но съвременните мъже приемат добре, че жените печелят повече от тях. Отново, според ролите на половете, мъжът трябва да бъдат основен източник на доходи в домакинството, а това не е така. Така той се чувства несигурен относно финансовото си положение не защото не подкрепя половинката си, а защото чувства, че е слаб партньор. Мъжът трябва да бъде горд, ако половинката му печели повече и да се радва, че е успешна в кариерата си.

Мит 4: Мъжете се интересуват само от външния вид на жената

И мъжете, и жените търсят сходни качества в партньора си. С възрастта те се променят заради опита с неуспешни връзки. Въпреки че, разбира се, когато са млади, мъжете са склонни да се срещат с „горещи“ жени, но откриват, че външния вид не е всичко.

Мит 5: Жените са по-несигурни относно секса от мъжете

Вече стана ясно, че мъжете могат да бъдат несигурни, такива могат да бъдат и по отношение на секса. Например, не са сигурни как жените възприемат голите им тела и се питат дали ги сравняват с последния, с когото са спали.

Мит 6: Мъжът се възбужда само когато има ерекция

Не, не е вярно. Ако не забележите такава, не означава, че не е наясно „какво се случва“. Иначе щеше да им личи всеки път, когато пред тях е поставена пица.

Мит 7: Мъжете са егоистични любовници

Докато „лошото момче“ се интересува само от собствения си оргазъм и намирането на партньорка не му коства много усилия, повечето мъже, се гордеят с умението си да задоволят жената до себе си. Неспособността да го направят носи разочарование и предизвиква мъжествеността им (макар че не трябва). Разбира се, егоизмът по време на секс, е повлиян от сериозността на връзката.

Мит 8: Ако не свърши, не ви намира за привлекателна

Това не е вярно, но остава неразбрано. Жените са склонни да се обвиняват, когато нещо не е както трябва в сексуално отношение. Но, както жените, така и мъжете не могат да стигнат до оргазъм, а в повечето случаи причините са едни и същи. Това няма нищо общо с вас, а е свързано с нещо друго - алкохол, лоша диета и т.н. Твърде много хора смятат, същността на секса е в оргазма, а не трябва да е така. Ако се наслаждавате на сексуалния си живот, друго няма значение.

Мит 9: Мъжете гледат порно, защото са сексуално незадоволени във връзката си

Много мъже, независимо дали са обвързани или не, мастурбират на порно. Често срещано погрешно схващане за мъжете и порното е, че така „заместват“ партньорката си. Порното е фантазия и (почти) всеки разбира това.

Мит 10: Мъжете и жените не могат да бъдат приятели

Защо не? Все едно да вярвате, че един гей иска да прави секс с всеки, който пресича пътя му. Приятелството между мъж и жена е възможно и има много примери за такова.