„Как да разкараш гаджето за 10 дни“ е в списъка ни с любими кино заглавия. Главната героиня, изиграна от Кейт Хъдсън, предизвика интереса ни заради вълнуващата ѝ кариера в списание. Анди Андерсън ни научи как да бъдем успешни в работата си, да имаме доста интересен любовен живот и какво означава да бъдеш добър приятел. Ето какви послания откриваме в лентата:

1. Не правете компромис с любимите си неща заради някого

Разбира се, може да се стигне до крайности, а Анди може би се държи малко лудо, но това е урок, който трябва да помните. Не се отказвайте от това, което обичате.

2. И момичетата могат да бъдат спортни фенове

Перфектната среща на Анди? Гледане на играта на любимия отбор. Момичета, не крийте любовта си към спорта.

3. Засенчвате всичките му бивши приятелки

В случая на Анди, тя беше първото момиче, което Бен е водил вкъщи, но семейството му бързо се влюби в нея. 

4. Нормално е да си представяте как ще изглеждат бъдещите ви деца

Може би просто не трябва да го показвате след първите две срещи. Но да си признаем, всички сме го правили.

5. Не можеш да загубиш нещо, което никога не си имал

Както заяви Анди Андерсън във вълнуващия финал. Просто продължете напред и бъдете щастливи.

6. Не се примирявайте с кариера, която ви прави нещастни

Анди обичаше да пише, но искаше да пише за нещо повече от статиите в женските списания. Намерете работата, която обичате и не се отказвайте от мечтите си.

7. Намерете приятели, които биха направили всичко за вас

Всеки приятел, който ще се преструва на терапевт за вас и „въображаемия“ ви приятел, е наистина добър. Анди има страхотни приятели и колеги. Ценете хората около себе си и им го показвайте.

8. Винаги бъдете готови за приключение

Всеки, който е гледал този филм вероятно се е чудил как е заснет този вълшебен мотоциклет. Анди и Бен са жадни за приключения, което им помага да формират истинската си връзка.

9. Не разваляйте вечерта на момчетата

На Анди може и да ѝ се е разминало, но не всеки път се получава така. Оставете момчетата да се забавляват и не забравяйте, че и те имат нужда от „момчешки“ вечери.

10. Намерете своя Бенджамин Бари

Макар връзката им да е започнала по странен начин, прераства в истинска любовна история. Не се страхувайте от любовта и бъдете готови за подобна любовна приказка.

„Как да разкараш гаджето за 10 дни“ може да се гледа с приятели в петък вечер, но е наистина вдъхновяващ и кара всяко момиче да желае връзка като на Анди и Бен.