Когато си в токсична връзка, не осъзнаваш какво влияние е имала тя върху теб. Не, докато си била в нея, а след нея. Когато си част от нея, всички, свързано с нея, е пристрастяващо. Това е да знаеш и да не знаеш какво ще се случи. Това е надеждата за промяна, комфорт.

Изисква се голямо усилие, защото след това трябва и да откриеш себе си. Той ще ти липсва, но не трябва да се връщаш. Ще бъдеш много емоционална.
Но след това ще срещнеш доброто момче. Когато това се случи, ще осъзнаеш какъв негативен ефект е имала предишната ти връзка. Понякога отблъскваш хора, заради нея

Не си свикнала на добро отношение и го избягваш. Но ето и какво ще дойде, когато го срещнеш:

1. Ще очакваш най-лошото в началото

След токсична връзка е нормално да не се доверяваш. Нямаш доверие и на себе си. Чудиш се как си търпяла подобно нещо толкова дълго. Първоначално не вярваш, че доброто момче съществува, защото пред теб си виждала лош пример за държанието на половинката ти.

2. И ще преосмисляш всичко

Мислиш си, че всеки има мотив и не мислят това, което казват. Когато хванеш някой в лъжа, ставаш параноична. Не вярваш, че хората могат да са честни. Съмняваш се във всяка дума и не можеш да повярваш, че доброто момче, което се бори за сърцето ти, казва истината.

3. Ще мислиш, че е прекалено добър за теб

Някой, който се отнася толкова добре за теб, е неземен. Очакваш нещо да се случи, но той всеки ден ти доказва обратното.

4. След като си го отблъснала

В миналото са те подвели да вярваш, че не заслужаваш най-доброто. Страхуваш се, че хубавите неща, които ти се случват, ще изчезнат. Не искаш да те наранят. Но ще разбереш... ще разбереш, че той е различен. Когато го отблъснеш, той няма да си тръгне, а ще те хване по-силно.

5. Ще очакваш споровете

Очакваш да се карате. Вместо това, изговаряте всичко и се разбирате. Усещаш спокойствието и осъзнаваш, че това е нещо нормално.

6. Извиняваш се прекалено често

Той ще се чуди защо го правиш и за какво е. Той ще вижда болката в очите ти и в сърцето ти от миналото. Ще ти доказва постоянно, че ти си заслужаваш.
Когато доброто момче обича някой, който е преживял тежка връзка, той учи половинката си как да е добра и щастлива, да не я е страх.

7. И се питаш дали той няма да е по-добре без теб

Мислиш си, че той ще е по-добър от теб, но истината е, че така животът и на двама и по-красив. Знам, че си изплашена от любовта, от това да допуснеш друг до себе си. Но твоята чувствителност и отдаденост...силата и проявата ти на разбиране, липсата на критика, те правят красива.
Да, в миналото си обичала грешен човек. Направила си погрешен избор и не си се предала, но това е било грешка.

8. Полагаш прекалено много усилия

Когато се почувстваш комфорта и приемеш връзката ви, ще можеш да му дадеш всичко. Не насилвай нещата. Научена си, че най-доброто никога не е достатъчно. Трябвало е да се състезаваш, за да се докажеш на себе си.
Това, което е трябвало да научиш, е достатъчно.

9. Ще му се довериш

В един момент ще му кажеш всичко, което се е случило. Ще му вярваш. Когато му разкажеш за миналото си, той няма да си тръгне.
Знам, че предишната ти половинка те е научила, че недостатъците ти са твоите слабости, но това не е така. Трябвало е да бъдеш силна и да разчиташ на себе си. Запомни, че правилния човек ще те приеме такава, каквато си. Всички сълзи ще са си заслужавали.

10. Най-накрая ще разбереш какво е истинска любов

Започваш да разбираш, че връзките могат да са красиви и истински, че любовта не трябва да боли и да разбие сърцето ти. Правилната любов не си играе с теб.

Това, което си имала преди е било контрол.

Сега можеш да си щастлива и да израстеш.

Истинската любов лекува и това ще направи той.