Някои дами живеят в бъдещето, а други - просто не могат да кажат сбогом на миналото. Нека да видим доколко сте в крак с времето? Ето 10-те признака, а вие сами преценете колко от тях се отнасят за вас?

Съвременната жена не се страхува от технологиите

Очевидно е, че вие, за разлика от баба си, знаете как да използвате модерните джаджи, но само едно умение за укротяване на техниката все пак не е достатъчно. Защото съвременната жена не вярва, че електрониката е световно зло, не се кани да предпазва децата си от корумпираното влияние на таблетите и не вярва, че смарт телефоните ни убиват.

Съвременната жена изглежда така, както ѝ харесва

Именно на нея, а не на хората, които я заобикалят. Ако тя иска да прави мускули - ги прави , безразлична е към всякакви нападки от типа на: "Това не е женствено!" Ако иска да увеличи устните или бюста си – също. Тъй като може да го направи. Къде всъщност е проблемът?

Съвременната жена живее в Мрежата

Не, не в режим 24 х 7 разбира се, но Мрежата е важна част от живота ѝ. Просто защото е удобно: може да чете и да гледа филми, може да чати с приятели, може да пазарува, може да работи, може да се запознае с някого и да се влюби накрая.

Съвременната жена е ерудирана

Това е така, защото тя прекарва много време в мрежата. Е, би било странно да има под ръка един бездънен източник на информация и да не научи нещо ново, нали? За пояснение: жената, която използва мрежата само за да прочете телевизионната програма или да поства на своята стена кулинарни рецепти е остаряла. Да уточним за всеки случай.

Съвременната жена се грижи за своето здраве

Днешните млади дами, за разлика от майките си мислят за своето здраве не само когато нещо ги заболи, а и тогава, когато всичко е наред. Нямаме никаква представа кой ги учи, но това е факт.

Съвременната жена е винаги млада

Възрастта за нея не съществува - и това също е факт. Просто защото за съвременната жена вече няма нещо "неподходящо". Уместно е всичко, което обича и на всяка възраст. Още едно образование над 30? Никакъв проблем! Раждане на първото дете на 40+? Лесно е! Избръснат тил, скъсани джинси, нова татуировка в чест на пенсионирането? Чудесна идея!

Съвременната жена избира хоби, което ѝ харесва

А не такова, което някой смята за достатъчно "женско". Ако една жена обича да бродира - тя ще бродира. Със същия успех тя ще колекционира велосипеди в гаража или ще учи бойни изкуства.

Модерната жена следи новостите

И тя, най-вероятно, вече има жиро скутер. Е, поне е опитала да се повози на такъв.

За съвременната жена няма забранени теми

Защото тя не е превзета и лицемерна.

Съвременната жена е свободна и независима

Защото това е най-важното качество на съвременния човек. Независимо от пола.