Свикнали сме да мислим за думата "пари" като за нещо мръсно и дори недостойно. Истината е, че те са просто ресурс, който ни помага да преживеем различни неща в живота си. Ако чувствате липса на средства, е много важно да промените модела си на мислене. Повечето от нас искат пари, защото не им достигат, защото чувстват оскъдица и защото са ядосани, че не могат да си позволят нещата, които искат. Това обаче никога не работи. Вселената не различава доброто от лошото, за нея има значение само вибрацията, която излъчвате. Ако тя е негативна и символизира липсата на пари, Вселената ще откликне на нея и ще ви даде още липса на пари. 

Даваме си сметка, че подобно разбиране и промяна на нагласата е изключително трудно, особено за хора, които нямат опит в алтернативните начини на мислене. Затова ви предлагаме да заложите на няколко практични съвета, които ни дава фън шуй. Не забравяйте, че всичко около нас е енергия и за да бъдем успешни, е много важно да позволим на тази енергия да се движи свободно. Освен това съзнанието ви непрекъснато регистрира средата, която ви заобикаля, дори и да не си давате сметка затова. 

1. Първият важен фън шуй съвет, който често забравяме: Разчистете! 

Този съвет фигурира във всички ръководства по фън шуй, но често бива пренебрегван. Има съвсем разумна причина затова: представете си всемирната енергия Ци като вода, която непрекъснато се движи. Eдинственото нещо, което би могло да я спре е язовирна стена. Бъркотията у дома ви е точно като язовирна стена. Ако имате неразчистени пространства в апартамента си, вие просто блокирате енергията Ци. Това води до енергиен дисбаланс: прекалено много енергия в една зона и недостатъчно в друга. 

2. Поправете всякакви течове 

Водата е символ, който е силно свързан с енергията на парите. Това означава, че трябва да внимавате как тя се използва в дома ви. Ако мивката или тръбите ви текат, е много вероятно това да се случва и с банковата ви сметка: парите ви бавно и полека да изчезват. 

3. Почистете входната си врата

Входната ви врата е мястото, откъдето Ци влиза в дома ви. Затова е много важно тя да се отваря свободно и зад нея да няма нищо. Освен това е необходимо и да изглежда добре. Хубаво е, когато правите основното си седмично почистване да включите и нея. Кога за последно го направихте?

4. Сменете всички изгорели крушки

Енергията Ци обожава светлината. Затова изгорелите или мъждукащи крушки у дома не са добра идея. Винаги сменяйте възможно най-бързо всички изгорели крушки. Не дръжте и неработещи нощни лампи или други източници на светлина, които не функционират.  

5. Добавете растения

Растенията са живи и привличат енергията Ци, освен това те са символ на изобилието. И докато сме на темата е добре да споменем, че изкуствените цветя не са никак добра идея и се изключват от всички последователи на фън шуй. Много е важно да нямате и изсъхнали растения, които също водят до блокажи. 

6. Свалете тоалетната чиния

Вече знаете, че водата е силно свързана с парите и дори нещо като пускането на й в тоалетната е много важно и трябва да внимавате с него. Най-добрият вариант е да затворите тоалетната чиния преди да пуснете водата, а освен това е добра идея да я държите спусната постоянно. 

7. Почистете прозорците си

Гледайте на прозорците като на очите на дома ви, а замърсените прозорци символично замъгляват погледа ви. Имате ли нужда от нова перспектива към ситуация от вашия живот? Ако отговорът е "да", просто почистете прозорците си. Това ще ви помогне и да поканите нови възможности. 

8. Добавете златно и лилаво

Това са два цвята, които рядко присъстват в българските домове, но ви уверяваме, че те привличат парите и изобилието. Не е нужно да направите цялостен ремонт на дома си. Достатъчно е само да поставите малка позлатена фигурка в зоната на богатството в дома ви. Тя се намира в най-далечния ляв ъгъл на дома ви, когато гледате от перспективата на входната врата. Лилавото пък е цветът на кралските особи и може да ви влезе в употреба под формата на лилав кристал, например. 

9. Огледала

Огледалата са чудесна идея, те също символизират елемента вода и привличат богатството. Не забравяйте правилото обаче, че те не трябва да присъстват в спалнята ви, нито да отразяват леглото ви. 

10. Печка

Чистата печка, която се използва често, също е символ на финансовата стабилност.