Всичко в живота ни е енергия, която непрекъснато се движи и преобразува. Затова е много важно да внимаваш какви послания излъчваш към Вселената, много е вероятно тя да отговори на тях. Домът е мястото, в което човек прекарва изключително голяма част от времето си и според древното китайско изкуство фън шуй енергийното послание, което излъчва той може да повлияе изключително много на живота ни. Представи си енергията в дома си като живо същество, което има нужда да се раздвижи, за да се раздвижат и всички аспекти от живота ти. Ако всяка вечер се прибираш самотна, неудовлетворена от живота си и рядко правиш нови неща и промени, такъв ще бъде и животът ти. Ще ти бъде и изключително трудно да откриеш любовта.

Нека видим кои са най-честите неща, които има вероятност да те дърпат назад:

Не пускаш болката да си отиде

Разбили са сърцето ти и ти все още не можеш да го преживееш напълно? Пазиш стари любовни писма в дома си или пък албум със снимки? Все още спиш в спалнята, която избрахте заедно, нали? Опитай се да премахнеш всички вещи, които ти напомнят на стари връзки, тяхната енергия ти свързваш с болка, която те дърпа назад. Изчисти пътя пред себе си и позволи на нещо ново да влезе в живота ти.

Студена кухня

Разбирай този израз буквално - това е кухня, която не се използва, в която не се готви. Ако нямаш половинка, сигурно ти се струва безсмислено да готвиш само за себе си или пък си приготвяш нещо много набързо. Според фън шуй специалистите, е много важно да поддържаш огъня в кухнята си, като използваш печката. Дори да опечеш няколко мъфина, които да занесеш в офиса, ще успееш да постигнеш желания успех. Всъщност кухнята буквално може да покани любовта в живота ти, това е зоната, която фън шуй асоциира със стомаха, а кой не обича да си похапва? Дори можеш да добавиш няколко свещички, които да усилят ефекта на топлата кухня.

Всичко x1

Имаш ли у дома си снимки, картини или фигурки, които са на един човек или символ на самотността. Най-добре е да ги премахнеш, защото те "говорят" на Вселената, че ти се стремиш именно към това - да бъдеш сама. Стреми се всичко в дома ти да е по двойки, постави две нощни шкафчета до леглото си, прегледай всички картини и картички, които виждаш ежедневно и забележи дали на тях има самотни мъже или жени. Ако имаш сувенир с едно коте, например, купи му другарче. Така домът ти ще бъде по-добре балансиран и ще можеш да привлечеш своята половинка.

Ревизия на цветята

Цветята са чудесни според фън шуй, но твърде много от едно нещо не е на хубаво. Имай предвид, че растенията взимат енергия от земята, а земята е енергията на любовта и взаимоотношенията. Затова, ако у дома си имаш джунгла, е най-добре да подариш някои от цветята си. Провери югозападния ъгъл на дома си и виж дали там има растения, които да изсмуква твоята енергия. Задължително е да нямаш цветя в спалнята си и да, флоралните мотиви по завивките, също се броят!

Точки в спалнята

Можеш да натрупаш допълнителни любовни точки, ако направиш няколко малки промени в спалнята си. Много е важно да можеш да виждаш лесно вратата от гледна точка на леглото си, както и то да не е разположено директно срещу нея. Таблата му трябва да е масивна, без процепи в нея. Много хора, които имат проблеми с парите или взаимоотношенията си нямат солидна табла. Тя би ти помогнала и да разсъждаваш по-ясно.