Появата на бебето не е причина да сложиш край на секса. Знаем колко е трудно да намериш време за любовни ласки. И все пак, виж как да отделяш време за щастливия татко, така че той да не се чувства изолиран и пренебрегван.

 

Сексът стопява натрупаните килограми по време на бременността

Не е тайна, че повечкото килограми парализират самочувствието ти и... сексуалния ти живот. Много жени не се чувстват секси заради наддаването на килограми, умората и липсата на време за разкрасяване. Нека ти припомним обаче, че сексът стимулира изгарянето на мазнините и така подпомага връщането ти в старите килограми.

Сексът ти напомня, че все още си жена - не само майка

Когато престанеш да мислиш за себе си като за привлекателна жена, ще се изпари и желанието ти за секс. Тези интимни моменти обаче ти припомнят, че все още си жена, съпруга и любовница, а не само мама.

Сексът връща интимността след появата на бебето

Повечето двойки се отчуждават след появата на бебето, въпреки че трябва да е точно обратното. Сега задълженията, тревогите и притесненията са повече. И двамата искате най-доброто за своето бебе и често забравяте, че сте двойка.

Сексът ти помага да "изпуснеш парата"

Интимните моменти ти помагат да се успокоиш, да изпуснеш напрежението и да се презаредиш с добро настроение. Един оргазъм винаги може да оправи нещата, когато си кисела.

Сексът поддържа мускулите ти в добра форма

Ако искаш да си в добра форма без да спортуваш, прави секс. Не се задоволявай само с мисионерската поза. Избери пози, при които ти си активната страна. Така ще тренираш мускулите си, докато се изстрелваш към върха.

Имунизираш го срещуизневяра

Звучи малко крайно, но е така. Ако му отказваш секс месеци наред, даваш зелена светлина на едрогърдата му колежка. Младите татковци не са готови да се лишат от секс и ще потърсят тръпката навън.

Сексът е добра причина да отделиш повече време за себе си

В желанието си да бъдеш перфектната майка често забравяш, че имаш свои лични нужди. Някои жени стигат до крайности и дори престават да се епилират, да си боядисват косата, да ходят на фризьор.  

Сексът намалява апетита ти за шоколад

Защо да мислиш за шоколад, когато може да мислиш за секс?! Вместо да се тъпчеш с "Милка", по-добре помисли как да изненадаш младия татко в спалнята.

Сексът те спасява от депресия

Много млади майки се депресират след раждането. Това се случва най-вече при първото дете. Това може да продължи с месеци - или дори няколко години. Сексът ще ти помогне да се пребориш с мрачните настроения и ще се погрижи за психическото ти здраве.

Сексът ти помага да се възстановиш

Креватните изпълнения ще ти помогнат да стегнеш мускулите там долу. Много жени се оплакват от неразположения след раждането. Сексът е една добра причина да започнеш да правиш упражнения за стягане на мускулите в деликатната зона.