Ако половинката ти владее сарказма или пък най-добрата ти приятелка обожава да подмята саркастични забележки, ти си истинска късметлийка! И в същото време знаем, че не ти е никак лесно, защото трудно се живее с човек, който комуникира предимно с хумористични подмятания, смее се в най-неподходящото време и често прибягва до ирония, която мнозина не разбират.

Независимо от някои недоразумения и моментите, в които искаш да го замериш с нещо, саркастичният човек е истински дар и сега ще ти докажем защо:

1. Саркастичните хора са винаги честни

Те не премислят това, което ще ти кажат, затова очаквай честно мнение. Жестоката откровеност е тяхна присъща черта, с която се гордеят.

2. Саркастичните хора ще те направят по-умна

Присъствието на саркастичните ти приятели си е сериозна умствена гимнастика. Саркастичните, ироничните и сатиричните изказвания карат мозъка да се размърда и да види отвъд буквалните значения на думите, което прави слушащия по-умен.Така че – саркастичните хора заменят судокуто!

3. Саркастичните хора те учат да отвръщаш на ударите

Саркастичните хора умеят да отвръщат на ударите и на подлите забележки на другите. Те ще те направят по-силна, защото понякога саркастичните отговори са насочени и към теб!

4. Саркастичните хора имат твърда обвивка, но меко сърце

Причината зад тяхната саркастична природа е сложният им характер, в който крият множество пластове от чувства. Те са гениални хора, които постоянно трябва да стимулират мозъка си, иначе просто откачат... Но като оставим сарказма им настрана, те са много грижовни и винаги ще те защитят. Просто се правят на по-корави, отколкото са.

5. Саркастичните хора са твоят щит срещу глупаците

Да си майстор на сарказма ти дава „правото” да обиждаш глупаците, без те да го осъзнават. Когато си ядосана, саркастичните хора ще използват думите си, за да те защитят или разсмеят.

6. Саркастичните хора могат да видят отвъд лъжите

Те притежават суперсилата да надушват лъжите от километър разстояние. Така че никой не може да ги заблуди. Това означава, че никой няма да успее да те излъже и измами, защото те ще побързат да те предпазят.

7. Саркастичните хора са най-забавните

Най-лесният начин да разпознаеш саркастичният човек в компанията е... да видиш кой е нейната душа. Той или тя е вечният шегаджия, около който никога не е скучно.

8. Саркастичните хора изразяват обичта си чрез... сарказма

Понякога може шегите им да ти идват в повече, особено ако „подлите” коментари са насочени към теб, но трябва да разбереш, че техният сарказъм никога не е основан на лоши чувства. Тъкмо обратното – те изразяват любовта си чрез сарказма. За тях здравото приятелство е основано на взаимни шегички и подигравки, които пък правят живота ти много по-интересен и забавен.

9. Саркастичните хора ще те направят по-силна

Най-важното е да не приемаш шегите им сериозно. Ако не си сигурна дали се шегуват, ние ще ти подскажем – шегуват се. Саркастичните хора са големи всезнайковци, но винаги ти мислят доброто. По този начин ще те направят по-силна и уверена пред хората, които всъщност искат да ти навредят.

10. Трябва да си адски умна, за да ги спечелиш като приятели

Е, ако вече се срещаш със саркастичен човек, или имаш такъв приятел – честито, ти си дяволски умна! Иначе нямаше да го спечелиш. Ако и ти си саркастична личност, то вие сте страхотен екип и околните често завиждат на връзката ви.